FOTO: Zgrada na Adicama postaje apartmanski kompleks sa restoranom i raznovrsnim sadržajem

Plan novog turističko-sportsko-rekreativnog kompleksa na Adicama trenutno se nalazi na javnom uvidu.
FOTO: Zgrada na Adicama postaje apartmanski kompleks sa restoranom i raznovrsnim sadržajem
Foto: Google Maps
Zapravo, ovim planom podrazumeva se promena namene jednog stambenog objekta kolektivnog stanovanja u objekat sa apartmanima za smeštaj i kraći boravak ljudi, kao i izgradnja ugostiteljskog objekta.
 
Parcela na potezu Livade bb, na kraju ulice Desanke Maksimović ka nasipu u jugoistočnom delu Adica, nalazi se u privatnom vlasništvu. 
Kako se navodi u samom planu, osnovna namena planiranih sadržaja jeste izgradnja turističko-sportskog-rekreativnog kompleksa, sa objektima i zonama za sport, rekreaciju, zelene površine i parkiranja vozila.
 
Na ovoj parceli trenutno je jedna stambena zgrada od ukupno više od 750 kvadrata, čiji će stanovi postati apartmani, te nisu predviđene nikakve izmene na samom objektu.
Ova zgrada ima prizemlje, sa spratom i potkrovljem, dok će ugostiteljski objekat restoranskog tipa imati samo prizemnu etažu.
 
Foto: Urbanistički plan (Profectum doo Novi Sad) 
 
Što se tiče samog restorana, biće površine od oko 500 kvadrata i imaće kuhinju, salu, magacin, prostorije za zaposlene i toalete.
 
U okviru kompleksa predviđeno je 28 parking mesta za automobile, od kojih je jedno predviđeno za osobe sa invaliditetom, kao i približno 20 za bicikle.
 
  
Foto: Urbanistički plan (Profectum doo Novi Sad) 
 
Zona za rekreaciju predviđena je na dva mesta na parceli.
 
U delu bližem ulici Nova 7 planira se parking prostor za iznajmljivanje bicikala, što će se raditi u lokalu postojećeg objekta koji je predviđen za servis i rentiranje, kao i za ski i opremu za planinarenje.
Prema ulici Desanke Maksimović i nasipu predviđeno je da se postavi teretana na otvorenom sa pet sprava, koje će se nalaziti u okviru zelene površine, kao i sto za stoni tenis.
 
Ovaj projekat je na javnom uvidu do 13. maja, do kada se mogu poslati i primedbe i sugestije. 

Teme

Adice
  • Posmatrač

    16.05.2024 17:18
    Korov do neba
    Kako ti investitori ne prođu Čerevićkom 46 pa da na delu gde prolazi dalekovod, naprave nešto korisno za stanovnike naselja.
    Korov je do neba, svaki put kad priđem kontejneru očekujem da neki leopard iskoči.
    Bar da se pokosi i uredi, to bar ne košta mnogo, zar ne?
  • Marenc

    10.05.2024 22:08
    A ulica Jovana Bijelića još uvek nije asfaltirana. Sramota!
  • Da pomognem

    08.05.2024 22:08
    @Voja
    Ako vam na poreskom rešenju piše da je kuća novija nego što jeste, pošaljete im žalbu sa dokazima, npr izvodom iz katastra. Svako rešenje ima na poleđini uputstvo i rok za žalbu,najčešće je 15 dana. Možete napisati i rukom i predati, dobićete potvrdu da je primljeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.