APV: Još biračkih mesta u Novom Sadu nova mogućnost za prevaru

Akcija progresivne Vojvodine smtra da su mesta nova u Novom Sadu nova mogućnost za prevaru.
APV: Još biračkih mesta u Novom Sadu nova mogućnost za prevaru
Foto: 021.rs
APV navodi da je Gradska izborna komisija Novi Sad na sednici održanoj 7. maja uveče donela nove odluke kojima će zakomplikovati izborni proces i uneti dodatnu zabunu kod birača.
 
"Nakon što su dan pred Uskrs otvorili sedam novih birališta, juče su novom odlukom dodali još tri, na Telepu i Adicama. Ovim će Novi Sad od izbora u decembru 2023. godine dobiti deset novih biračkih mesta. Za otvaranje novih biračkih mesta ne postoji nikakvo opravdanje. Naš zakon jasno kaže da je maksimalan broj birača koji mogu da glasaju na biračkom mestu 2.500. Nijedno od ovih novih biračkih mesta, niti staro postojeće, na premašuje taj broj birača. Kako nas ranija iskustva uče, jedino na šta možemo posumnjati jeste da na se ovaj način otvaraju nove mogućnosti za izbornu prevaru, što će se, sigurni smo, dogoditi", naveli su u saopštenju.
Kako dodaju, Gradska izborna komisija potrudila se da odluka broj 020-8/2024-67-1-1 od 7. maja bude još konfuznija tako što je promenila granice postojećih biračkih mesta u 16 slučajeva. 
Posledica ove odluke biće, kako kažu, da dobar deo birača s Telepa, iz Rumenke, sa Žitnog trga, iz Veternika i s Podbare neće znati gde treba da glasa.
 
"Ovom poslednjom odlukom GIK-a više od 30 biračkih mesta u Novom Sadu menja se za samo pet meseci. Te promene se odnose na preko 50.000 birača u Novom Sadu", smatra APV.
 
Zbog svega ovoga Akcija progresivne Vojvodine ostaje pri stavu da ovo nisu izbori i poziva građane Novog Sada da, kako kažu, bojkotuju ovu farsu.
  • Koja

    09.05.2024 11:53
    Haha
    Pa jel moguće ovo zaglupljivanje hagaha, a još neki kao dada !
  • Limanka

    09.05.2024 10:11
    Crtani film
    Nisu problem glasači već što više niko živ neće moći da prati koliko je doseljeno novih pred izbore. Da su pratili preporuke ODIHR-a smanjili bi broj glasača po glasačkom mestu, a ovo prekrajanje konstituencija je dobro poznata manipulacija izbornim rezultatima.
  • Rade

    08.05.2024 20:06
    Ulica i bojkot, druge nema, jer država više ne postoji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.