Transparentnost Srbija će podneti prijavu protiv Đurića zbog funkcionerske kampanje

Transparentnost Srbija će podneti prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića zbog funkcionerske kampanje.
Transparentnost Srbija će podneti prijavu protiv Đurića zbog funkcionerske kampanje
Foto: 021.rs
Programski direktor Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić kaže za 021.rs da se iz medija i sa zvaničnog naloga Milana Đurića vidi da on vodi funkcionersku kampanja.
 
Premda zakon ne zabranjuje da se Đurić kao gradonačelnik pojavljuje na raznim događajima, ono što je sporno jeste što uz njega bude i prva na listi "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" dr Vesna Turkulov.
Prva na listi je bila uz Đurića prilikom obilaska radova na obilaznici oko Novog Sada i mosta u okviru Fruškogorskog koridora. 
 
Tada su među funkcionerima bili i premijer Srbije Miloš Vučević, predsednica Vlade Vojvodine Maja Gojković, ministar građevinarstva Goran Vesić. 
Slično se ponovilo i tokom manifestacije "Salajački doručak", gde su uz Đurića bili prisutni i drugi stranački funkcioneri. 
 
"Mi ćemo podneti prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije koja će se odnosi na gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, pre svega kao nosioca javne funkcije, jer on je odgovoran i ne sme da stavi javne resurse u funkciju partijske promocije. Ovo je jedan od mogućih načina da se reaguje u ovom slučaju", kaže Nemanja Nenadić.
 
Ipak, dodaje i da ovo verovatno neće sprečiti zloupotrebe tokom kampanje, jer iskustvo pokazuje da Agencija za sprečavanje korupcije reaguje tek mesecima nakon završetka izbora i to uglavnom - opominjući funkcionere. 

Nenadić kaže i da su u radnoj grupi za primenu preporuka ODIHR-a pokušavali prethodnih nedelja da postignu saglasnost da Agencija u ovakvim slučajeva brže reaguje, ali da zbog opstrukcije rada ovaj, kao ni drugi predlozi, nisu prihvaćeni.

  • Heruvim

    24.05.2024 08:52
    Hehe
    Metla za opoziciju je blizu...
  • Novosadjanin

    23.05.2024 17:27
    A ko je...
    A ko je ovaj krupan gospodin sto stoji iza Djurica na slici?
  • Posmatrač

    23.05.2024 17:04
    Novi Sad
    Biće smena vlasti u ns .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.