Roditelji ubijene ledinačke devojčice osnovali fondaciju

Porodica brutalno ubijene devojčice iz Ledinaca osnovala je fondaciju "Marija Jovanović-dete", čiji je cilj donošenje zakona kojim bi se stalo na put pedofilima i silovateljima povratnicima.
Porodica brutalno ubijene devojčice iz Ledinaca osnovala je fondaciju "Marija Jovanović-dete", čiji je cilj donošenje zakona kojim bi se stalo na put pedofilima i silovateljima povratnicima.

Njen otac Slobodan Jovanović, koji se obratio vlastima u Srbiji sa inicijativom da se donese "Marijin zakon", a u predlogu dostavljenom i Vladi Srbije, navodi da je zbog preventive neophodno napraviti popis, registar seksualnih napasnika, procesuiranih i osuđenih poslednjih 20 godina, a spisak staviti na javni uvid policijskim stanicama i sudovima. Svima njima trebalo bi zabraniti, navodi se u predlogu, pristup vrtićima, osnovnim i srednjim školama, dečjim igralištima i javnim priredbama na kojima učestvuju deca i uvesti "zabranjene zone" u prečniku od jednog kilometra.

- Osuđenim napasnicima treba uvesti obavezu, pod pretnjom krivičnog gonjenja, da se svaka tri ili šest meseci javljaju u najbližu policijsku stanicu, radi kontrole kretanja i eventualne promene mesta boravka - navodi se dalje u predlogu i dodaje, da se onima koji se o to ogreše, uvede praćenje putem narukvice - kaže Jovanović.

Fondacija "Marija Jovanović - dete" baviće se i stipendiranjem darovite dece, prvenstveno đaka prvaka, jer je devojčica bila učenica prvog razreda. Oni će za početak pomagati prvake škole u Starim Ledincima, da bi se nakon širenja fonda pomoć proširila i na druge škole.

  • Pera

    12.03.2012 12:37
    Samo kastracija
    Tako najuredjenijie drzave resavaju ovaj problem
  • Milan

    12.03.2012 10:19
    Svaka čast
    I pored tragedije oni imaju snage da pokrenu nešto za dobrobit celog društva, svaka čast!
  • milica

    12.03.2012 08:25
    svaka cast
    kako izdrazavate svaki novi dan i uz to pomazete drugim ljudima! nadam se da cete imati podrsku u razvoju fonda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti