Ko ne plati gas, neće imati grejanje ove zime

U DP "Novi Sad - gas" spremaju tužbe koje će ove nedelje stići na adrese oko 2.000 potrošača i poručuju da niko od njih neće ući u novu grejnu sezonu dok ne izmiri dugovanja.
U DP "Novi Sad - gas" spremaju tužbe koje će ove nedelje stići na adrese oko 2.000 potrošača i poručuju da niko od njih neće ući u novu grejnu sezonu dok ne izmiri dugovanja.

Ukupni dug domaćinstava za gas premašio je 500 miliona dinara, a prema rečima portparolke ovog preduzeća Sanje Zrnić svake godine je sve veći.

Ekipe "Novi Sad - gasa" svakodnevno isključuju neplatiše, a trenutno su na tapetu samo individualni potrošači, to jest, oni koji žive u kućama. U ovom preduzeću objašnjavaju da zgrade imaju jedan priključak za sve stanove, tako da se ovi stambeni objekti sa sistema isključuju tek kada više od 51 odsto vlasnika stanova ima neizmirena dugovanja.

U predstojećoj grejnoj sezoni "Novi Sad gas" ukida odloženo plaćanje za isporučeni gas. Razlog je odluka "Srbijagasa" da tom preduzeću takođe fakturiše iznos mesečne potrošnje.

Nov način naplate počinje od 1. novembra.

  • semtex

    12.10.2012 05:36
    monopol
    Nema ovde srece dok drzava ne stane iza gradjana sa odredjivanjem ekonomske cene monopolistima.Ovako ovi ima da pumpaju pa ko ima platice,a ko nema neka crkne od zime.Trgovci energetima su ekstra profiteri i ovakve firme nikada ne bi smele da padnu u ruke vecinskim delom privatnim licima.
  • WW

    11.10.2012 06:28
    SrbijaGas-čisto ludilo
    Ja živim u kući i redovno plaćam. Jednom sam dobio račun 8500, platio 7800 i u roku od 10 dana mi je stigla opomena da platim još 700 inače ću biti isključen. Pošteno. Platio ja i kaže mi ona žena što tamo radi: "Eto, vas opominju, a ove što duguju 700000 njih ni ne opominju." Račun za kuću od 100 kvadrata grejne površine sa zidnim pećima (znači nije centralno preko radijatora) je u februaru prošle godine iznosio skoro 30 000 donara! Kako Novi Sad gas zamišlja da se to iskešira odjednom sad kad se ukida 62.5/37.5? Pritom su nam najviše cene gasa u zemlji!!! Dokle? Mislim da će ove godine ili termoakumulaciona da radi ili će se dimnjaci ponovo dimiti na kućama kao pre 21 veka.
  • 11.10.2012 00:38
    Jedan moj rodjak zivi u omanjoj zgradi sa 6 stanova. Kompletna zgrada se greje na gas. U jednom stanu zivi jedan lik koji uopste ne placa svoje racune. Skontao je da moze da se tako šlepa godinama jer svi ostali u zgradi placaju racune. No, ne lezi vraze. Dva stana su u vlasnistvu dve porodice koje zive u inostranstvu i prosle godine im dopi*delo da oni redovno svoje racune placaju dok se ovaj pravi blesav i ne placa. Tako su i oni odlucili da vise nista ne placaju a boli ih i uvo da placaju jer su samo mesec dana od cele godine u Srbiji, svo ostalo vreme provedu u Francuskoj i Nemackoj. Elem, sada njih troje vise nista ne placa. U jednom od tih 6 stanova stanuje neki podstanar sa sitnom decom i covek nije mesecima primio platu tako da sve i da hoce nema cime da plati. U preostala dva stana zivi moj prijatelj i njegov komsija. Oboje svoje racune redovno placaju. Znaci, od 6 stanova samo 2 stana placa gas dok se ostali grbave. To treba da znaci da ce moj prijatelj i njegov komsija ostati bez grejanja jer preko 50% zgrade ne placa svoje racune? Zasto njih dvojica da budu zrtve ostale cetvorice neodgovornih?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti