Dačić da objasni zašto Novi Sad nema načelnika policije

Sindikat srpske policije zatražio je od rukovodstva MUP-a i ministra policije Ivice Dačića da objasni zašto policijske uprave u Novom Sadu i Nišu već tri godine nemaju načelnike, kao i zašto su dosadašnji apeli sindikata da se ovaj problem reši prolazili nezapaženo.
Sindikat srpske policije zatražio je od rukovodstva MUP-a i ministra policije Ivice Dačića da objasni zašto policijske uprave u Novom Sadu i Nišu već tri godine nemaju načelnike, kao i zašto su dosadašnji apeli sindikata da se ovaj problem reši prolazili nezapaženo.

U saopštenju se dodaje da je v. d. načelnika PU Novi Sad Stevan Krstić u prethodne tri godine uspeo, prema opipljivim i relevantnim parametrima, da utiče na osetno poboljšanje bezbednosne situacije u gradu, ličnim angažovanjem omogući bolje opremanje policije i dodatno profesionalizuje rad same službe.

Sindikat je takođe zatražio od Dačića da objasni da li su navedeni rezultati dovoljni da se Krstić imenuje za načelnika ili njegov rad ne zadovoljava kriterijume, odnosno da li se vršiocu dužnosti zamera nedostatak inicijative ili manjak partijskog staža. U saopštenju se od MUP-a i Dačića zahteva da otkriju koje je to kriterijume i uslove potrebno ispuniti da bi ove policijske uprave konačno dobile načelnika i da se izjasne da li se od načelnika očekuje da bude kvalitetan ili poslušan.

"Očekuje li se profesionalnost, nezavisnost i efikasnost u radu, rukovodi li se kadrovska politika principom stručnosti i uspešnosti ili se na "mala vrata" insistira na uslovima političke i lične podobnosti i poslušnosti, protivno ustavnim, etičkim i profesionalnim odredbama?", navodi se u saopštenju.

  • Deran

    11.10.2012 01:19
    Jezivo saopštenje
    Novi Sad bezbedan Grad?
    Kada to beše?

    Pa ljudi ovde je bilo bezbednije ići ulicom za vreme onih ratova devedesetih nego danas, tada je bilo daleko manje kriminala u Gradu, u odnosu na ono što imamo danas pod ovim v.d. Krstićem (čitaj: SPS kadrovikom).
  • Tekije i Vezirac

    10.10.2012 14:30
    ko zna odlicno a ko ne zna, nikada nece ni znati
    He, on da dà obrazlozenje

    a i mogao bi kada bi press konferencija bila nege oko Tekija ili na Vezircu
    samo na takvim mestima moze da dà odgovarajuce obrazlozenje
  • Cikuzant

    09.10.2012 17:55
    Jes bas jeprofesionalizovao
    Organizovo kampovanje ispred supa za dokumenta
    Svaka cast za organizaciju. nek ide kod exit-asa da im radi kamp za sl godinu
    A kriminalci se ubijaju po ulicama ns-a ko u americkoj seriji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti