LSV očekuje zabranu Pokreta 64 županije

Temerinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvao je nadležne da jasno kažu šta se dogodilo u subotu u tom mestu nakon objavljene informacije da su petorica pripadnika Pokreta 64 Županije uzvikivali nacističke pozdrave i parole, a potom i pretukli dvojicu mladića.

Temerinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvao je nadležne da jasno kažu šta se dogodilo u subotu u tom mestu nakon objavljene informacije da su petorica pripadnika Pokreta 64 Županije uzvikivali nacističke pozdrave i parole, a potom i pretukli dvojicu mladića.

- Ukoliko je to tačno, smatramo da bi krivičnu prijavu trebalo usmeriti na pravu i težu kvalifikaciju, a to je izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Iskustvo iz septembra i oktobra prošle godine nas uči da ne smemo biti tolerantni i da moramo strogo sankcionisati svako nasilje, međunacionalne podele i fašizam - smatraju u ovoj partiji.

U saopštenju se dodaje da se LSV jednako bori protiv svakog fašizma, bez obzira na njegov nacionalni predznak i da očekuju da nakon zabrane Obraza i Nacionalnog stroja, i Pokret 64 županije bude zabranjen.

LSV ujedno upozorava i da pojedini mediji doprinose lošijim međunacionalnim odnosima u Temerinu, a kao primer izdvojili su pisanje iz jednih od današnjih novina u kojima se kaže da su u Temerinu "brojni mladi Mađari sledbenici ekstremističkog Pokreta 64 županije".

  • Сремац

    23.10.2012 07:18
    МЕЂУНАРОДНИ ИНЦИДЕНТ
    Незнам ко је овај господин са тим страним заставама иза себе,али "добро" је што се умешала и међународна заједница.Срби су фудбалски расисти, а ево и јадни,пијани момци из 64 европске жупаније ће пред лице правде.Нема нама уласка у ЕУ ако забранимо 64 фашистичке банде,то се у ЕУ тражи,то су слободе изражавања осећања према својим прецима - фашистима.То су изливи емоција у првој фази,следећа ће бити можда жешћа.Пустите фашистичку децу да се сиграју, да неку другу децу некад и убију,па то је игра.
  • Obrad

    23.10.2012 06:35
    trla baba lan da joj prodje dan
    Malopre pročitah u novinama da u Nemačkoj puštaju neonaciste na slobodu a kod nas ih još nisu ni zatvorili, uvek kasnimo pa tako i vi sa ovom izjavom. Samo ste se zalagali za zatvaranje "srpskih" fašista.
    Izgleda kao da svi koji nisu uz LSV su fašisti.
  • licemerno

    22.10.2012 23:02
    Pozivamo nadležne da jasno kažu šta se dogodilo u kafani Tako je sudjeno, nakon objavljene informacije da su trojica pripadnika LSV uzvikivali antisrpske pozdrave i parole, a potom i pretukli Pavle Lešanovića samo zato jer je Beograđanin.

    - Ukoliko je to tačno, smatramo da bi krivičnu prijavu trebalo usmeriti na pravu i težu kvalifikaciju, a to je izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Iskustvo iz septembra i oktobra prošle godine nas uči da ne smemo biti tolerantni i da moramo strogo sankcionisati svako nasilje, međunacionalne podele i fašizam.

    Jednako se borimo protiv svakog fašizma, bez obzira na njegov nacionalni predznak i očekujemo da nakon zabrane Obraza i Nacionalnog stroja, i Liga socijaldemokrata Vojvodine bude zabranjena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti