Milena Dalmacija posthumno nagrađena

Vlada Vojvodine donela je rešenje o dodeli specijalne plakete dr Mileni Dalmaciji za izuzetne rezultate u oblasti naučnoistraživačkog rada od trajnog značaja za razvoj nauke i visokog obrazovanja u pokrajini.

Vlada Vojvodine donela je rešenje o dodeli specijalne plakete dr Mileni Dalmaciji za izuzetne rezultate u oblasti naučnoistraživačkog rada od trajnog značaja za razvoj nauke i visokog obrazovanja u pokrajini.

Milena Dalmacija iz Futoga jedna je od sedmoro mladih koji su stradali u požaru u diskoteci "Kontrast". Ona je bila najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Ova posthumna nagrada dodeljena je sinoć na svečanosti u Vladi Vojvodine, na kojoj su uručene "Nagrade za životno delo" univerzitetskim nastavnicima i naučnicima Vojvodine za 2012. godinu.

Ovogodišnji laureati su profesor Fakulteta tehničkih nauka Teodor Atanacković, profesorka Medicinskog fakulteta Radmila Kolak, profesor Akademije umetnosti Dušan Todorović i profesor na Pedagoškom fakulteta u Somboru Nenad Petrović.

  • Vlada

    07.12.2012 11:44
    I da dodam za ovog što izvrće teze - poistovećivati pećinske izjave 'šta će žensko u gradu u to doba', kad je u pitanju Lazino tele, jedan sasvim normalan lokal, sa upozorenjem da pametni ljudi na prvom mestu ne treba ni da kroče u razne Kontraste na koje se bacaju bombe, Kilije u kojem se redovno bodu noževima i razne Verige i Scene koje pre liče na srednjevekovne krčme nego na iole normalna mesta je prilično glupo - prvo je patrijarhalno proseravanje, a drugo je logično i civilizovano razmišljanje, za koje ne treba da budeš doktor nauka.
  • Vlada

    07.12.2012 11:37
    @ Vera - kontrasti
    Svaka čast na komentaru. Samo moram da kažem da to nije problem samo naših mladih doktoranata i ostalih pametnih mladih ljudi, već i roditelja, pretpostavljam takođe intelektualaca, koji svoju decu ispraćaju u najgore - podvlačim - najgore rupčage u gradu, a posle na krst razapinju inspekcije, grad i sve redom.
  • @Zoran

    07.12.2012 10:08
    @Zoran
    Potpisana sa Vera je spomenula nastradalu devojku sa jedan doktor kauka, kako je ona napisala i to se odnosi na nesrecnu devojku. Pogledaj vest o pozaru u Lazinom teletu. Tu ima jedan komenar koji glasi ovako: Sta ce zensko samo u sumnjivom kaficu u to doba(21h ali nije ni bitno). To ti je slican nacin razmisljanja. U XXI veku, u Srbiji, za neke je i dalje debata do koliko sati ZENSKE OSOBE smeju da izlaze same bez nadzora. Zorane, sa svim duznim postovanje, mislim da Vi zaista nista niste razumeli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti