Sporna izložba bez problema održana u Beogradu i Bačkoj Palanci

Sporna izložba "Ni koledž, ni tamnica", nakon prašine koju je podigla prilikom predstavljanja u Novom Sadu, bez problema je održana u Beogradu i Bačkoj Palanci, saznaje Radio 021.
Sporna izložba "Ni koledž, ni tamnica", nakon prašine koju je podigla prilikom predstavljanja u Novom Sadu, bez problema je održana u Beogradu i Bačkoj Palanci, saznaje Radio 021.

U Beogradu je održana od 18. do 23. februara u Art centru, da bi prošle subote sporna postavka bila vraćena u okolinu Novog Sada i predstavljena u Bačkoj Palanci.

Izložbu u Palanci otvorio je Stevan Jurić, član opštinskog veća iz pokreta Dveri, koji je ponovio stav da "kada vidi ko napada izložbu, zna da je dobra". I na jednom i drugom otvaranju sporne izložbe govorio je bivši direktor Novosadske TV Saša Adamović, a prilog sa događaja prenela je lokalna televizija.

Podsetimo, izložba u organizaciji Istorijskog arhiva Smederevske Palanke, CKS-a iz Beograda i udruženja Novo videlo iz Novog Sada izazvala je kontroverze u novosadskoj javnosti kada je prošlog meseca postavljena u galeriji "Prometej", jer je ljotićevski Zavod za prinudno vaspitanje omladine predstavila kao "obrazovnu ustanovu koja je spasila živote mladim skojevcima".

Antifašistička akcija Novog Sada (AFANS) izložbu je ocenila kao "pokušaj rehabilitacije Nedićeve kvislinške vlade i fašističkog pokreta ZBOR koji su tokom drugog svetskog rata u logore i u smrt oterali na hiljade Srba, Jevreja i Roma".

Nakon AFANS-a, protiv izložbe glas su digli i Društvo za istinu o NOB, Jevrejska opština u Novom Sadu, Savez antifašista Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • janko

    13.03.2013 17:13
    @Лицемерно
    ti kao mrzis licemerje? a sto onda ne spomenu ravnu goru i onaj spomenik?... utudjem oku vidis trn a u svom ni kolac.iliti, mi mozemo a oni ne smeju
  • лицемерно

    13.03.2013 14:56
    него шта
    Ко се од свих ових "организација", као и свих ових коментатора, и којом енерегијом и ЈАЧИНОМ јавио на вест о подизању споменика хонведима???

    Да вас чујем "антифашисти", али не преко форума, него само јавно, баш као што сте и овај догађај јавно осудили!

    Тишина, ништа се не чује...

    Не подржавам овај догађај, ни онај са спомеником, АЛИ НАЈВИШЕ МРЗИМ ЛИЦЕМЕРЈЕ! Вама сигурно туђе го*но мирише, а било шта да је српско има сметњу у самом имену!
    Добро је некад давно неко рекао: Не требају нама непријатељи поред оваквих "родољуба"!
  • ZoranNS

    13.03.2013 13:57
    Čim su partizani ratni zločinci, onda su
    Čim su partizani ratni zločinci, onda su četnici, Ljotićevci, Nedićevci, domobrani, Balisti, Ustaše ratni heroji, to je putokaz gde ovo društvo ide.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti