Radosavljević: Radije roštiljaju nego što protestuju

Novosadskim sindikalni lideri nisu pozvali radnike na prvomajski protest, bez obzira na akumulirano nezadovoljsvo radničke klase.

Novosadskim sindikalni lideri nisu pozvali radnike na prvomajski protest, bez obzira na akumulirano nezadovoljsvo radničke klase.

Prema rečima predsednika Gradskog odbora Sindikata zaposlenih u komunalnim delatnostima, Zorana Radosavljevića, njegova organizacija nije dobila naređenje da pozove radnike.

"Pa, to nije bilo uopšte ni planirano, ne znam odakle vam ta informacija? Vidim da Branislav Čanak nešto poziva na protest, ali nama niko nije ništa naložio...", kaže ovaj sindikalni lider za Radio 021.

Radosavljević navodi da razloga za protest ima, ali da samo okupljanje ne bi postiglo željeni efekat, jer bi radnici pre roštiljali nego protestovali.

"Imamo mi praksu sa njima, zašto praviti protest, kad bi oni pre išli negde na roštilj, nego na protest", kaže Radosavljević za ljude koje inače vodi u protestima.

Za Prvi maj se u Beogradu okupilo svega oko 700 radnika i radnica, dok u Novom Sadu nije bilo protestnog okupljanja, bez obzira na činjenicu da je praktično cela Srbija zahvaćena talasom radničkog nezadovoljstva, uključujući i vojvođansku prestonicu.

  • B

    04.05.2010 03:15
    Primer iz zivota
    Izvesni "kontroverzni biznismen" je prilikom "preuzimanja" (kad sam bio mlađi, to se zvalo pljačka) jedne stare i velike novosadske firme predsednicu sindikata kupio jednim ručkom (a možda je bilo i nešto "na ruke"). Nakon toga su otpremnine sa 300EUR pale na 80EUR po godini staža. Možda zato radnici ne veruju sindikatima...
  • Ovo nije sindikat

    03.05.2010 18:28
    Narode, pored ovakvih sindikalaca, stvari se moraju uzeti u svoje ruke. Samoorganizacija! LJudi su gladni a sindikalisti za Prvi maj idu na roštilj! Jedino masovno možemo da se oslobodimo radničke bede.
  • Svajcarac

    03.05.2010 17:37
    Sindikalnim liderima protesti ni na kraj pameti?
    Sramota,pa za cega su uopste potrebni sindikalni lideri? Da primaju plate od radnickog poreza,lencuge,trutovi! Dali uopste znaju za cega su nadlezni?!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti