Radnici sa Žeželja protestuju u petak

Radnici firme "Pro Industry", angažovani na izgradnji Žeželjevog mosta, protestovaće protiv preduzeća "Mostogradnja" u petak 11. jula na ulazu ispred gradilišta. Oni se bune zbog neisplaćenih zarada.
Radnici firme "Pro Industry", angažovani na izgradnji Žeželjevog mosta, protestovaće protiv preduzeća "Mostogradnja" u petak 11. jula na ulazu ispred gradilišta.

Oni se bune zbog duga od 17 miliona dinara za neisplaćene plate. Organizator protesta Zlatko Milanović kaže za 021.rs da glavni izvođač, "Mostogradnja" duguje i ostalim angažovanim firmama.

"Samo dugovanje prema nama iznosi 17 miliona dinara. Dugovanja prema drugim angažovanim preduzećima broji se u stotinama miliona dinara. Direktor "Mostogradnje" Branko Knežević nema nikakvu nameru da se sa nama dogovori, pa smo sada dovedeni u situaciju da ne možemo da servisiramo PDV dugovanja od 2-3 miliona dinara. U petak pre podne radnici svih angažovanih firmi okupiće se na Keju, jer nemamo drugog načina da pokrenemo bilo kakvo rešenje ove situacije", kaže Milanović.

Inače, izgradnja mosta počela je 2011. godine, ali su radovi više puta prekidani i rokovi probijani, jer od samog početka izgradnje traju nesuglasice investitora, "Železnica Srbije" i izvođača radova, špansko-italijanskog konzorcijuma "Azvi" u vezi sa visinom troškova radova. "Železnice" ne priznaju značajno povećane troškove koje "Azvi" tvrdi da su se stvorili zbog neočekivanih problema prilikom gradnje.

  • 10.07.2014 09:50
    Perica misli
    Za A Bojovnik: Da nam Milošević nije porušio mostove mi sad ne bi imali oko čega da se raspravljamo...
  • -

    10.07.2014 08:17
    -
    sta je sada tapsaci?
    bacali ste se u euforiju 'da i nasi radnici dobiju pare!'

    pa kanda ih nisu dobili
  • Rasa sa salasa

    10.07.2014 08:14
    Ako hoces da upropastis neki posao u Srbiji, daj nekome iz Zeleznica Srbije da ga vodi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti