DS: Nedopustivo da se rebalans budžeta tek sada donosi

Gradski odbor novosadske Demokratske stranke smatra da je nedopustiv odnos vladajuće koalicije prema građanima i odbornicima opozicije, kao i da je poražavajuće da se rebalans budžeta donosi tek sada.

Gradski odbor novosadske Demokratske stranke smatra da je nedopustiv odnos vladajuće koalicije prema građanima i odbornicima opozicije, kao i da je poražavajuće da se rebalans budžeta donosi tek sada.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Novog Sada Božidar Protić kaže za 021 da
je je mnogo vremena utrošeno na komponovanje gradske vlasti, umesto da se bave onim što im je posao.

"Dva i po meseca se gradska vlast bavila sama sobom, prekomponovanjem direktorskih mesta javnih preduzeća, a nije se bavila onim što im je osnovni zadatak. Umesto da je rebalans budžeta urađen u aprilu, eventualno u maju, on se tek sada donosi. Za iole ozbiljniji tender, treba bar dva meseca, što znači da će te pare biti realizovane tek u drugoj polovini septembra i početkom oktobra kada je već kraj građevinske sezone". On napominje da i dalje nisu dobili izveštaj poslovanja većine javni preduzeća.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada će od naredne sednice tražiti od novoimenovanih direktora javnih i javnokomunalnih preduzeća da jasno predoče u kakvom su stanju zatekli ta preduzeća, koliko je zaposlenih i po kojem osnovu u protekle dve godine, te da li će zahtevati utvrđivanje odgovornosti zbog loših rezultata svojih prethodnika, saopšteno je danas iz novosadskog odbora te stranke.

Podsetimo da će se sednica gradskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta održati u utorak, 15. jula. (S.S.)

  • Nemojte

    14.07.2014 07:37
    tako
    Morao je gosn Gradonačelnik da vidi koliko novca treba najprofesionalnijoj stranci Trećoj Srbiji, iako se da primetiti da posle rekonstrukcije vise ne kradu kao nenormalni sad samo kraduckaju, možda je razlog rebalans da im se opet pare sliju pa da nastave gde su stali.

    Sram vas bilo
  • Lovac Luka

    11.07.2014 12:27
    provera
    Samo me interesuje ko ce te izvestaje i njihovu validnost proveriti.Javno da se iznese koliko je pod rukovodstvom TRECE SRBIJE u HITNOJ POMOCI primljeno radnika i na koja radna mesta,kolike su im primanja i primanja njihovih istomisljenika.Tek tada cu verovati u istinitost izvestaja o pslovanju.
  • Glasac

    11.07.2014 07:34
    novosadjan
    poruka snsu i vucevicu, "VIDIMO SE NA IDUCIM IZBORIMA" ja mislim da cete proci kao i DS, unistili ste grad za ove 2 godine koliko ste na vlasti a vi ustvari i ne vladate u gradu nego 3srbijanci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti