Rebalansom budžet Novog Sada veći za 13,5 odsto

Rebalansom budžeta koji bi trebalo da izglasa Gradski parlament ovogodišnji budžet biće veći za 13,5 odsto.
Rebalansom budžeta koji bi trebalo da izglasa Gradski parlament ovogodišnji budžet biće veći za 13,5 odsto.

Deo sredstava biće usmeren za rekonstrukcije škola, domova zdravlja, opremanje vrtića i zapošljavanje, rečeno je na Savetu za finansije i budžet Skupštine Grada.

Za rešavanje problema u šest gradskih preduzeća biće izdvojeno više od 800 miloona dinara.

Član Gradskog veća za finansije i budžet Dejan Mandić najavio je da će ovih dana poreska rešenja stići građanima na kućne adrese.

Podsetimo da će se sednica gradskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta održati u utorak, 15. jula.

Gradonačelnik Novog Sada i član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić, u više navrata su izjavljivali da se nadaju da će ove godine biti dva rebalansa gradskog budžeta - prvi koji će se pred odbornicima naći 15. jula i drugi koji bi trebalo da se uradi nakon što radno telo, koje je formiralo Gradsko veće sagleda stanje i predloži mere rešavanja krize u šest najugroženijih javnih gradskih preduzeća, a što bi trebalo da se desi u septembru.

Izmene planova poslovanja većeg broja javnih preduzeća uglavnom u delu koji se odnosi na investicije razmatraće se pošto se nakon prvih šest meseci ove godine pokazalo da deo planiranih radova neće moći da se izvede, što zbog dugog postupka javnih nabavki i priprema, što zbog manjka prihoda.

Nakon ove sednice uslediće pauza u radu gradskog parmalenta od dva meseca u zasedanjima zbog sezone godišnjih odmora.

  • 12.07.2014 08:18
    Rebalans
    Znači plate koje kasne po nekoliko meseci tek posle rebalansa ,taman da uhvatimo balans.
  • Lalla

    12.07.2014 08:15
    nebitno izostavljeno,,,...
    deo sredstava bice usmereno,,,,I ZAPOSLJAVANJE????????????????!!!!!!!!!!!!!,,,,
    moraju se uhlebiti preletaci,,,,,,,,,,,

    za resavanje problema u sest gradskih preduzeca....koja su uzgred apsolutni monopolisti,,,,!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,

    nadaju da ce ove godine biti dva rebalansa,,,ostaje pitanje;kako je formiran budzet,,,,za 2014.g.,,kada treba dva rebalansa posto su promasili za nekih tridesetak posto?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,

    nakon sest meseci ustanovilo se; da deo planiranih radova nece moci da se izvede,,,,koji strucnjaci,,jadna im majka!!!!!!!!!!,,,,,,,
  • panonius

    11.07.2014 18:32
    zamazivanje....
    Da li je ovom skupu prisustvovala pčelica maja i zigor čije za.ebancije sada plaćamo !!!!???
    Nego , da li će ugledni odbornici dobijati (ne zarađivati) platu za naredna dva meseca sviranja u frulu?????? Ovima treba godišnji odmor kada brod tone ?????? Mrššš bre bando!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti