Vučević: Lokalni i pokrajinski izbori istovremeno

Za trenutnu političku situaciju u Pokrajini prevremeni izbori bili bi najbolje rešenje, ali je u ovom trenutku najsvrsishodnije da se rekonstruiše vlast u Vojvodini, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Za trenutnu političku situaciju u Pokrajini prevremeni izbori bili bi najbolje rešenje, ali je u ovom trenutku najsvrsishodnije da se rekonstruiše vlast u Vojvodini, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Nedovoljna je i nepotpuna saradnja između Pokrajine i Grada Novog Sada. Ona postoji na nižim nivoima, ali generalno morala je i mogla biti mnogo bolja. Kao da se, nažalost, čeka momenat da se drugoj strani nešto zameri, što je pojava koja se dešava verovatno pod političkim i stranačkim tenzijama u našoj državi. Nisam naišao na neku podršku Pokrajine. Sada, kad bih gledao čisto dnevnopolitički, onda je to za očekivati. Oni verovatno očekuju da Grad njih napada", kaže Vučević za "Dnevnik".

Vučević smatra da je stanje u Pokrajini mnogo gore nego što se prikazuje.

"Mnogo je urađeno na šminki, a videćete kada se sve to ogoli. Naći ćete da se duguje izvođačima ogromne pare, a otvoriće se i pitanje namenskog trošenja budžeta, broja zaposlenih. Stalno se priča koliko je Grad zaposlio, a niko ne pominje Pokrajinu. Ko može da izbroji ko sve radi u Banovini? Pritom ne amnestiram broj zaposlenih u gradskoj administraciji ili komunalnim preduzećima", kaže Vučević.

Predsednik Gradskog odbora SNS ističe da je zagovornik istovremenih izbora na lokalu i na pokrajinskom nivou.

"Mislim da je prirodno da Novi Sad ide uz Vojvodinu kada govorimo o izborima, kao što su izbori u Beogradu raspisani kad i republički. Pošto su te tenzije stalne, možda bi to bilo i najpravičnije. Ali mi se nalazimo na terenu politike i zavisimo od političke realnosti. Utisak je da u ovom trenutku nije dobro da se ide na izbore zbog nekih drugih razloga, da se ne zaustavljaju započete reforme, da ne staju neki ciklusi koji treba da funkcionišu. U krajnjem slučaju, ne postoji ni volja većine političkih partnera da se ide na izbore, ni deo javnosti to ne podržava. Mislim da će izbori biti u toku 2015. godine ili početkom 2016. godine. Mislim da smo bliži redovnom terminu, ali u Pokrajini situacija se menja iz dana u dan, pa ćemo u septembru saznati mnogo više", naveo je Vučević.

Što se tiče funkcionisanja Novog Sada za 15. juli je zakazana sednica Skupštine grada na kome će se raspravljati rebalansu budžeta za ovu godinu.

"Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu je usvojen na Gradskom veću u nedelji za nama i očekujem da će odbornici da podrže rebalans. Neće niko biti na gubitku, zato što ćemo raspoređivati ovim rebalansom suficit iz 2013. godine. Kroz rebalans se raspoređuje 3,088 milijardi dinara suficita, a posebnim rešenjem odnosno zaključkom Gradskog veća je izuzeto iz trenutnog raspoređivanja deo od 832 miliona dinara koliko je planirano za aktiviranje nakon mišljenja Radne grupe o reorganizaciji i restrukturiranju šest javnih komunalnih preduzeća i ustanova grada, odnosno za rešavanje dugova i socijalni program najugroženijih delova komunalnog sistema i za "Radosno detinjstvo"", kaže Vučević.

  • nesa

    15.07.2014 12:28
    Vucevicu: Gledajuci sednicu skupstine grada i slusajuci izvestaje o radu javnih gradskih komunalnih preduzeca, ja bih da sam na vasem mestu podneo ostavku iz moralnih razloga i povukao se iz politike za sva vremena.Posto ste vi prvi covek grada vi snosite najvecu odgovornost za katastrofalan rad navedenih preduzeca i nevidjenu pljacku gradjana Novog Sada.Da imate imalo morala nebiste pomenuli bilo kakve izbore a kamoli da ucestvujete u njima jer svojim delovanjem nemate nikakvih prava da se kandidujete bilo na kom nivou.Vi cete sigurno biti upamceni kao najgori gradonacelnik ikada koga je nas Novi Sad imao strasno.
  • Pavel

    14.07.2014 17:31
    koliko je ljudi proterala iz zemlje katastrofalna politika koju su sprovodile demokrate prethodnu deceniju,toliko mladih umova je drzava skolovala da bi na kraju otisli u beli svet!









  • wall

    14.07.2014 11:11
    Zidić u džepić !

    Jeste našli ko je ukrao zid sa Tvrđave? Nismo čuli presudu sudije i kako je teklo suđenje lopovu.

    Ili to nije bitno?

    Možda nestane i Miletić iz centra pa po vama ni to neće biti bitno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti