Riblja pijaca se kompletno renovira od septembra

Obnova Riblje pijace počeće polovinom septembra, a radovi, za koje je obezbeđeno 16 miliona dinara, trebalo bi da budu gotovi do kraja godine.
Obnova Riblje pijace počeće polovinom septembra, a radovi, za koje je obezbeđeno 16 miliona dinara, trebalo bi da budu gotovi do kraja godine.

Prema rečima direktora "Tržnice" Miloša Tubića, u planu je popločavanje dela pijace behatonom, izgradnja osvetljenja, sanacija fasada, ozelenjavanje dela pijace i okoline i rekonstrukcija tezgi.

- Zanatske tezge biće obložene drvetom i zatvorene, dok će zelene tezge biti urađene keramikom i imitacijom drveta. Fasade ćemo kompletno renovirati, a Zavod za izgradnju grada i "Urbanizam" će rešiti projekte za vodu, atmosfersku kanalizaciju i osvetljenje. Radovi će se izvoditi paralelno i sve bi trebalo da bude gotovo do kraja građevinske sezone. Na ovaj način najstarija novosadska pijaca biće obnovljena nakon više decenija - kaže Tubić.

Tokom radova pijaca neće biti zatvorena, jer će se rekonstrukcija odvijati u fazama. Trgovci će biti premešteni na jednu stranu pijace, dok druga ne bude završena, a po rečima Tubića, većih problema neće biti, jer ima dovoljno praznih tezgi.

- Moguće je da će nam za iduću godinu ostati da završimo ozelenjavanje prostora. To će biti urađeno u martu i kada se sve završi imaćemo pijacu u centru grada koja će se po izgledu u potpunosti uklapati u Trg republike i biće ponos našeg grada. Očekujem da će pijaca imati i više zakupaca - kaže Tubić.

Uz sve to, "Tržnica" planira da pijacu, nakon njene rekonstrukcije, uvrsti u turističku ponudu grada.
  • alo,alo

    21.07.2014 11:59
    nemoj
    samo da bokan potpisuje idejno resenje !!!
  • Ribar

    21.07.2014 09:36
    a ko još
    se ugrađuje i za šta? Za novi stan ili za proširenje postojećeg ili renoviranje ili nova kola ženi......deci.....švalewrki
  • shpitz

    21.07.2014 07:56
    ...
    A zašto pre renoviranja ne iskopaju rupu i naprave podzemne garaže za stalno prisutni problem parkiranja u centru. To bi bilo racionalno, a ne posle sve da ruse kada se promeni vlast. I šta je sa planiranim parkicem na okretnici koja sada izgleda očajno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti