"Bludni dani kuratog Džonija" u Bulevar Books-u

Promocija knjige Filipa Grujića "Bludni dani kuratog Džonija" biće održana u utorak 6. februara u u prostorijama knjižare "Bulevar Books" (Bulevar Mihajla Pupina 6).

Ovo je prvi roman Novosađanina Filipa Grujića (1995), studenta četvrte godine dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

"Bludni dani kuratog Džonija" roman je koji nas vodi na neobično književno putovanje. Glavni junak je u potrazi za ocem kog je davno, kako sam kaže, "izgubio u pisoarima džez klubova". Džoni je moderan tragički junak, nalik junacima iz romantičarskih romana 19. veka, oštrouman, uobražen, nadmen, razmetljiv, i stalno na ivici žileta u realnom svetu. Njegovo burno putovanje na relaciji Beč - Geteborg - Varšava - Nirnberg - Beograd puno je aluzija na odnos istoka i zapada, uzvišenog i niskog, prljavog i čistog, naših posrnuća i pseudopodviga, a ovaj tragički junak zapravo je personifikacija Srbije: on je i enfant terrible i mitoman, čovek koji slepo uzdiže sebe nesvestan svojih nedostataka, nespreman da prihvati realnost do samog kraja svoje pustolovine".

Sem autora o knjizi će govoriti i dramska spisateljica Biljana Srbljanović. Početak je u 19h.

Izdavač je Samizdat B92.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič