Predlog za laganu, prolećnu musaku: Vratimo se tikvicama

Proleće je vreme kada se na pijacama u ponudi nalazi raznoliko povrće koje uvek može biti kvalitetan sastojak za lagani ručak, a jedan od njih je i tikvica.
Predlog za laganu, prolećnu musaku: Vratimo se tikvicama
Foto: Screenshot(Youtube/Nina kitchen)
Za laganu prolećnu musaku potrebno je:
  • 300 g mlevenog ćurećeg mesa
  • 3 srednje tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 50 g brašna
  • šolja mleka
  • ulje
  • so
  • biber
  • mirođija - sveža ili sušena
Priprema:
 
Izdinstati crni luk na malo ulja, pa na pola dinstanja dodati sitno seckani beli luk i ćureće meso, posoliti i pobiberiti po ukusu.
 
Dok se meso dinsta (17- 20 min), oprati i oljuštiti tikvice i iseći ih na tanke kolutove, debljine oko 2-3mm.
 
Potom, napraviti bešamel sos.
 
Na malo ulja propržiti dve supene kašike brašna, da ne zagori, dodati mleko i mešati dok se ne zgusne. Po ukusu posoliti i dodati mirođiju.
Kada je dinstanje mesa gotovo, u vatrostalnu zdelu ili dublji pleh složiti musaku.
 
Na dno posude sipati malo bešamel sosa, potom poređati kolutove tikvice a od gore dinstanu ćuretinu. Ređati dok se svi sastojci ne potroše.
 
Zatim zaliti musaku mešavinom dva jaja i pavlake i malo mlake vode.
 
Peći 45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Poslužiti uz kiselo mleko ili uz zelenu salatu putericu.

OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti