CSKA prvi finalista fajnal-fora Evrolige

Košarkaši moskovskog CSKA plasirali su se u finale fajnal-fora Evrolige, pošto su u prvom polufinalu u Berlinu pobedili Lokomotivu iz Kubanja sa 88:81 (23:12, 24:25, 21:22, 20:22). Nando De Kolo postigao 30 poena.

"Armejci" su odlično ušli u meč i nadigrali protivnika u prvoj deonici, posle koje su imali 11 poena prednosti.

Na početku druge četvrtine, Drejper je vezao pet poena, nakon čega je ekipa iz Kubanja propustila nekoliko prilika da se potpuno rezultatski vrati u meč. Umesto toga, CSKA se razigrao, trojke su pogađali Voroncevič, Fridzon i Teodosić, pa je moskovski tim stigao i do najveće prednosti od 16 poena, a na veliki odmor se otišlo rezultatom 47:37.

CSKA je u na startu treće četvrtine stigao do 15 poena razlike, ali Dilejni nije dozvolio Moskovljanima da prelome utakmicu. Vezao je dve trojke i spustio svoju ekipu na jednocifreni zaostatak. Međutim, do kraja tog dela igre CSKA je uspevao da, pre svega zahvaljujući De Kolou, održi prednost pred poslednju četvrtinu.

I u poslednjih deset minuta Dilejni i Drejper su na momente nagoveštavali da Lokomotiva može da napravi potpuni preokret, ali je CSKA odbio sve napade i plasirao se u finale.

Potpuno nezaustavljiv u pobedničkoj ekipi bio je MVP Evrolige Nando De Kolo, koji je postigao 30 poena. Vitali Fridzon je dodao 13, a Viktor Hrijapa devet. Miloš Teodosić je ubacio osam poena i upisao šest asistencija.

U Lokomotivi, Malkolm Dilejni je bio najefikasniji sa 26 poena, dok je Drejper dodao 17, a Rendolf 13.

U drugom polufinalu sastaju se Fenerbahče i Laboral Kuča.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).