Počela Superliga Srbije

Utakmicom OKK Beograd - FMP počela je Superliga Srbije za koju su se pojačale skoro sve ekipe koje će se pored titule boriti i za plasman u NLB ligu.
Utakmicom OKK Beograd - FMP počela je Superliga Srbije za koju su se pojačale skoro sve ekipe koje će se pored titule boriti i za plasman u NLB ligu.

OKK Beograd je angažovao centra Miloša Pavlovića, koji je sa ekipom trenera Marka Ičelića trenirao već tri meseca.

FMP je posle povrede Nikole Markovića na poziciji krilnog centra angažovao 26-godišnjeg Amerikanca Brendona Baumana. U finišu prvenstva KLS angažovan je trener Aco Petrović umesto Boška Đokića.

Devetostruki uzastopni državni prvak Partizan mt:s razišao se sa Jakom Klobučarem, koji se vratio u ljubljansku Olimpiju, Branislav Đekić i Aleksandar Mitrović pozajmljeni su Mega Vizuri, koja takođe igra u Superligi Srbije, pa će šansu dobiti mladi koje predvode Jaramaz, Bešović i Nikola Pešaković, pojačanje iz čačanskog Borca.

U Crvenoj zvezdi novi trener je Saša Nikitović, koji se na Mali Kalemegadan vratio posle tri godine i zamenio Mihaila Uvalina. Nejasno je sa kojom će ekipom igrati "crveno-beli" sobzirom na velike finansijske probleme i dugovanja igračima, pa je moguće da Zvezda igra sa mladom ekipom bez staranaca i pojačanja. Zvezda je pred početak Superlige raskinula ugovor sa Džamarom Jangom.

Valjevski Metalac je doveo centra Duška Bunića iz Novog Sada i beka Miloša Sekulića iz pančevačkog Tamiša. Valjevci po treći put u tri sezone jurišaju na plasman u Jadransku ligu.

Radnički iz Kragujevca je angažovao pleja Branka Jereminova iz Tamiša, nekadašnjeg juniorskog reprezentativca iz generacije Miloša Teodosića. Jereminov je do sada još igrao za Hemofarm, leskovačko Zdravlje, Metalac i Borac.

Hemofarm je iz zrenjaninskog Proletera sa pozajmice vratio krilnog igrača Petra Lambića, juniorskog reprezentativca.

Superliga, 1. kolo:

20.00h OKK Beograd – FMP Železnik

utorak:

19.00h Mega Vizura – Hemofarm Štada

sreda:

19.00h Radnički – Crvena zvezda

20.00h Partizan mt:s – Metalac

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).