Zvezda savladala Hemofarm

Košarkaši Crvene zvezde Beograd pobedom su započeli ovogodišnju ABA ligu. Crveno-beli su u Pioniru, pred više od 4 hiljade gledalaca savladali vršački Hemofarm sa 104:89 (26:20, 34:20, 24:23, 20:26).
Košarkaši Crvene zvezde Beograd pobedom su započeli ovogodišnju ABA ligu. Crveno-beli su u Pioniru, pred više od 4 hiljade gledalaca savladali vršački Hemofarm sa 104:89 (26:20, 34:20, 24:23, 20:26).

Ekipa koju sa klupe predvodi Svetislav Pešić vodila je od samog starta, odličnom igrom u drugom periodu stekla ubedljivu prednost, koju je mlada ekipa iz Vršca uspela da ublaži pred kraj meča. Čak šest igrača crveno-belih imalo je dvocifren učinak.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Adam Morison sa 23 poena (9/12 iz igre), Popović je dao 18 uz 9 skokova, po 11 su imali Ilić, Milutinović i Lazić, dok je Radetić postigao 10, a Čović 9. Odličan u timu Hemofarma bio je Mladen Jeremić sa 23 poena, Maraš je ubacio 16, a Savovoć i Nešović po 11.

Petar Popović je odlično počeo meč i za nekoliko minuta provedenih u igri postigao je 11 poena. KK Crvena zvezda je preuzela vođstvo odmah od početka. Igrala je presing u ranoj fazi napada mlade ekipe Hemofarma, što je rezultiralo vođstvom nakon prvog perioda 26:20.

Čović je dobro probijao bekove Hemofarma koji su bili opterećeni ličnim greškama. Do dva minuta pre kraja prvog poluvremena igrači Svetislava Pešića održavali su 10 do 15 poena razlike, a onda je Radetić vezao dve trojke iz dva napada i povećao prednost crveno-belih na 20 razlike. Jedini raspoložen u ekipi Željka Lukajića bio je Mladen Jeremić sa 11 poena. KK Crvena zvezda Beograd dobrim pritiskom na loptu u odbrani i brzom igrom u napadu, uz 15 poena Petra Popovića otišla je na odmor između dva poluvremena sa rezultatom 60:40.

U drugom poluvremenu i Hemofarm je zaigrao bolje, posebno u napadu i sa dve vezane trojke Mladena Jeremića uspeo je da  smanji prednost Zvezde na 13 poena (68:55). Onda se razigrao Adam Morisom i sa nekoliko vezanih pogođenih šuteva vraća Beograđane na 19 poena prednosti 77:58. Domaći tim je imao bolju selekciju šuta, koji su često bili otvoreni šutevi zahvaljujući dobroj tranziciji lopte u napadu. Na pauzu pred poslednji period Zvezda je otišla sa prednošću 84:63.

U poslednjem periodu crveno-beli su spustili tempo utakmice, a Pešić je pružio priliku i Lešiću i Markoviću. To je Hemofarm iskoristio i smanjio ubedljivu prednost domaće ekipe, ali pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, za konačnih 104:89.

Naredni meč košarkaši Crvene zvezda Beograd igraju u torak protiv Budućnosti u Podgorici, dok će Hemofarm dočekati ekipu Zagreba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).