Pobeda protiv Reala mnogo znači

Košarkaši Partizana Nikola Peković i Dušan Kecman ocenili su da je pobeda nad Realom izuzetno važna, ali da ekipa ne sme da "poleti" nakon dva vezana trijumfa u Evroligi.

Košarkaši Partizana savladali su u Beogradu ekipu Reala iz Madrida sa 80:79 (22:16, 23:24, 12:21, 23:18), u 4. kolu C grupe Evrolige.

To je druga pobeda crno-belih u dosadašnjem delu takmičenja. Prvak Srbije narednu utakmicu igra 17. novembra u Milanu protiv domaće ekipe Armani.

Meč je odigran pred 7.500 gledalaca u hali Pionir. Crno-beli su do izuzetno značajnog uspeha došli u triler završnici u kojoj su Madriđani promašili šut u poslednjoj sekundi, a Partizan je na kraju trijumfovao sa 80:79. Igru Partizana tokom celog meča nosili su Nikola Peković, Ejsi Lo i izuzetno rasploženi Milan Mačvan, koji je podsetio na partije iz najboljih dana u Hemofarmu.

Košarkaši Partizana Nikola Peković i Dušan Kecman ocenili su da je pobeda nad Realom izuzetno važna, ali da ekipa ne sme da "poleti" nakon dva vezana trijumfa u Evroligi. "Ovo je velika pobeda za nas, iako su nas mnogi otpisali. Ovako treba da igramo svaku utakmicu, moramo maksimalno da se borimo i da budemo hrabri. Posebno mi se svidelo što se momci nisu predavali ni kada smo gubili sa šest razlike. Pokazali smo pravi karakter", rekao je Peković. On je dodao da priželjkuje da što duže ostane u Partizanu, iako je svestan da će morati da se vrati u NBA ligu kad se završi lokaut.

Dušan Kecman je istakao da crno-beli moraju da idu korak po korak u elitnom takmičenju. "Idemo polako, korak po korak, ne smemo da letimo. Svaka pobeda protiv ovako jakog rivala mnogo znači. Pokazalo se opet da je grupa veoma izjednačena. Svako svakog može da pobedi, jedan brejk biće dovoljan za prolaz", naveo je Kecman.

  • boco

    11.11.2011 08:41
    atmosfera je prava
    Bio sam na nekoliko utakmica partizana u kosarkaskim kupovima, ali ono sinoc sto sam vidio na TV mislim da jos nikad nije bilo. Stvarno prave atmosferu pred pocetak utakmice da se protivnik smrzne a igraci partizana da polete i ako budu opet usli u final-for treba da im kupe bar 2000-3000 ulaznica i da ih vode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).