Velike kazne za Partizan i Crvenu Zvezdu

Košarkaška liga Srbije saopštila je danas kazne za "večite rivale" zbog incidenata na sinoćnoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije.
Košarkaška liga Srbije saopštila je danas kazne za "večite rivale" zbog incidenata na sinoćnoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije.

 

Partizan će u drugom meču nastupiti bez Nikole Milutinova i Aleksandra Pavlovića, koji su dobili disciplinske greške i moraće da plate po 172.500 dinara.

U ekipi Zvezde istu suspenziju dobili su Demarkus Nelson i Marko Tejić.

Trener Partizana Duško Vujošević kažnjen je sa ukupno 506.000, dok će crno-beli zbog ubacivanja predmeta i loše organizacije redara morati da plate 149.500 dinara. Vujoševiću su kazne izrečene zbog tehničkih grešaka, kritikovanja suđenja u medijima, kao i skidanja sakoa.

Zbog nesportske kritike suđenja u medijima kazne od po 115.000 dinara izrečene su košarkašima Partizana Davisu Bertansu i Bogdanu Bogdanoviću, odnosno treneru Zvezde Dejanu Radonjiću, kao i sportskom direktoru crno-belih Draganu Todoriću.

Partizan je kažnjen i sa dve utakmica igranja pred praznim tribinama u naredna dva meča u kojima će biti domaćin.

Košarkaški klub Crvena zvezda moraće da plati još 285.000 dinara zbog dosuđenih disciplinskih grešaka njihovim igračima, dok će crno-beli morati da izdvoje 342.000.

Takođe, trener Zvezde Dejan Radonjić, kažnjen je sa 23.000 dinara zbog tehničke greške.

Zvezda je sinoć povela protiv Partizana u finalu plej-ofa Superlige, pošto je kao gost pobedila Partizan sa 97:88, ali su utakmicu obeležili prekidi i opšta tuča igrača na terenu.

Drugi meč finalne serije plej-ofa Superlige igraće se sutra od 20.00 u Hali Pionir.

  • 16.06.2014 06:07
    Kraj
    Nema finala nema ucesca u evropi i regionalnoj ligi.U domacem prvenstvu oba tima bez publike kao domacini.Novcane kazne i plus individualne za aktere.
    Zar treba neko da nastrada da bi se doslo do realnog resenja i prihvatila istina. Sport je nestao u Srbiji.
  • Ćevara

    15.06.2014 20:38
    Bravo za komentar!
    Ajde da definišemo šta su sportisti?
    Da li su to "obični gradjani" ili "popularne ličnosti koje veoma utiču na razvoj mladih"???
    Ako su "obični" gradjani za njih treba da važi isti Prekršajni zakon kao i za sve "obične" ljude, a ako su ono drugo za njih kazna mora da bude duplo veća!!!
    Ako "običan čovek" pusti muziku glasno posle 22 sata ide mu prekršajna prijava za narušavanje Javnog reda i mira! Ako se košarkaši potuku na Javnom skupu, pri TV prenosu i to gledaju mladi ajde ih sankcionišite bar prekršajno!!
    Nemojte ih nagradjivati kao Miladina Kovačevića!!!!
    A Čovića i Vujoševića pod hitno izbacite iz svih sportskih klubova i sportskih funkcija i na pshijitariju sa obojicom jer oni su sve ovo zakuvali!!
  • paolo

    15.06.2014 19:45
    ...
    Titovi blizanci,primitivci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).