Mladi košarkaši ostali bez finala

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Heraklionu u polufinalu prvenstva Evrope od selekcije Turske sa 66:53 (22:13, 17:5, 14:24, 13:11).

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Heraklionu u polufinalu prvenstva Evrope od selekcije Turske sa 66:53 (22:13, 17:5, 14:24, 13:11).

Nikola Janković zabeležio je 16 poena i 12 skokova, a Jovan Novak ubacio je 15 poena. Osmani je postigao 19, a Erulku 15 poena za Tursku.
Srbija će u meču za treće mesto igrati protiv poraženog iz drugog polufinala u kojem se sastaju Španija i Hrvatska.

Selektor Dejan Mijatović rekao je da njegova ekipa nije uspela da izdrži ritam protivnika, ali je pohvalio borbenost svojih igrača.

"Platili smo danak, energetski bili i suviše potrošeni zbog teškog meča protiv Izraela u četvrtfinalu. Teško smo trčali. Nismo mogli na samom početku da pratimo žestok ritam selekcije Turske, koja je zatvorila sve prilaze svom košu i uspela da postigne previše lakih poena iz kontranapada. Mislim da smo ponovo pokazali karakter, da smo se borili do samog kraja, iako nam je malo toga polazilo za rukom", rekao je Mijatović za sajt KSS.

"Momci ne smeju da tuguju, klonu duhom, jer dali su sve od sebe tokom pripremnog perioda, odigrali zaista odlično gotovo sve utakmice na šampionatu. Zato treba da podignu glave, među četiri smo najbolje reprezentacije u Evropi, a sutra imamo priliku da pobedom osvojimo bronzanu medalju i nađemo se na pobedničkom postolju", zaključio je Mijatović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).