Žreb za Evrobasket 2015. biće u Diznilendu

Žreb za Evropsko košarkaško prvenstvo 2015. godine održaće se u decembru, u Diznilendu u Parizu, saopštila je Međunarodna košarkaška federacija.
Žreb za Evropsko košarkaško prvenstvo 2015. godine održaće se u decembru, u Diznilendu u Parizu, saopštila je Međunarodna košarkaška federacija.

Žreb će se obaviti 8. decembra od 16 časova u Diznilendu u Parizu, a u ceremoniji će učestvovati poštovane ličnosti iz sveta sporta, navodi se na sajtu Fiba Evropa.

Evropsko prvenstvo 2015. godine održaće se od 5. do 20. septembra u Nemačkoj, Hrvatskoj, Letoniji i Francuskoj. To će biti i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru, pošto će finalisti izboriti direktan plasman, a ostale četiri ekipe, plasirane od trećeg do šestog mesta, igraće na kvalifikacionom turniru.

Prvi put u istoriji Evropsko prvenstvo održaće se u četiri zemlje. Utakmice grupne faze igraće se u Berlinu, Monpeljeu, Rigi i Zagrebu, a nokaut faza i sama završnica u francuskom Lilu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).