Košarkaši Partizana bolji od rumunskog Asesofta

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu rumunskog Asesofta sa 76:69 (25:23, 18:15, 11:20, 22:11), u utakmici 5. kola E grupe Evrokupa.
Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu rumunskog Asesofta sa 76:69 (25:23, 18:15, 11:20, 22:11), u utakmici 5. kola E grupe Evrokupa.

Meč je odigran u hali Pionir pred 4.500 gledalaca, a sudili su Murat Biricik (Turska), Sergej Zaščuk (Ukrajina), Žozef Bisanj (Francuska).

Srpski tim večeras nije blistao, ali je pokazao veliku borbenost, koja mu je na kraju donela izuzetno važnu pobedu i nadu za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Crno-beli su odlično otvorili meč i prava je šteta što nisu uspeli da zadrže početnu prednost (25:16), već su dozvolili protivniku da se serijom 8-0 u finisu prve četvrtine vrati u igru. Velika borba vođena je do poslednje deonice kada je Partizan konačno uspeo da slomi otpor "legije stranaca" iz Rumunije. Presudan momenat utakmice bila je trojka Milana Mačvana sa skoro devet metara, koja je probudila publiku i nagovestila seriju domaćina od 12-0.

Izabranici Duška Vujoševića u tom trenutku su, posle duže vremena, preuzeli kontrolu nad utakmicom (66:60), a konačan udarac Asesoftu zadao je Milenko Tepić pogotkom sa distance 70 sekundi pre kraja.

Navijači Partizana na ovom meču organizovali su akciju "Sale, vrati se", koja za cilj ima da se u klub vrati Saša Pavlović, koji je crno-beli dres nosio u drugom delu prošle sezone.

Narednu utakmicu u Evrokupu košarkaši Partizana odigraće u utorak, 18. novembra, kada u Pioniru dočekuju litvanski Lijetuvos Ritas.

  • Grobari

    13.11.2014 08:11
    PK
    Mašinerija u pogonu !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).