Norveđani prvaci Evrope u odbojci na pesku

Norvežani Iver Andreas Horrem i Oivind Hordvik osvojili su zlato na Evropskom prvenstvu u odbojci na pesku koje je održano na Štrandu.
Norvežani Iver Andreas Horrem i Oivind Hordvik osvojili su zlato na Evropskom prvenstvu u odbojci na pesku koje je održano na Štrandu. Oni su u finalu pobedili dvojac iz Turske Selčuk Sekerci i Volkan Gogtepe rezultatom 2:1 (21:17, 14:21, 16:14). Norvežanima je za pobedu pripala i novčana nagrada od 10 hiljada evra.

Četiri domaća tima su odmerila snage sa najboljim evropskim odbojkašima na pesku, a najbolji od njih bili su Jovan Marković i Dejan Jović zauzevši 13. mesto u konačnom plasmanu.

Na turniru je učestvovalo rekordnih 70 timova iz 28 evropskih zemalja što još jednom potvrđuje kvalitet odbojke koja se igra u Evropi i veličinu i značaj CEV Evropskog prvenstva.

"Vrlo smo ponosni jer je javnost prepoznala naše napore i prihvatila ovaj sport u izuzetno kratkom vremenu. Takođe, verujemo da će ovaj turnir i učešće najboljih evropskih igrača ohrabriti mlade nade da se posvete ovom atraktivnom i popularnom sportu. Velika podrška Evropske odbojkaške konfederacije, jako partnerstvo sa našim generalnim sponzorom, podrška Ministarstva omladine i sporta i naravno sve veći broj ljudi koji se ovim sportom bave, osiguraće svetlu budućnost odbojke na pesku u Srbiji", Izjavio je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Borčić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.