Odbojkašice Srbije u finalu EP

Odbojkašice Srbije pobedile Tursku po setovima 25:10, 25:22, 23:25, 23:25, 15:12 i zasluženo se plasirale u finale Evropskog prvenstva.
Odbojkašice Srbije pobedile Tursku po setovima 25:10, 25:22, 23:25, 23:25, 15:12 i zasluženo se plasirale u finale Evropskog prvenstva. Fantastično su počele izabranice selektora Zorana Terzića ovaj meč, povevši sa 10:4 na oduševljenje navijača na tribinama na kojima se našao i najbolji teniser sveta, Novak Đoković.

Turkinje su delovale pogubljeno, nisu uspevale da organizuju pravi napad, a naše su bile rastrčane i inspirisane domaćim terenom. To se reflektovalo i na semaforu, pošto je Srbija superiornom igrom osvojila prvi set (25:10).

Ekipa Zorana Terzića u istom ritmu nastavila je i u drugom setu, blok je funkcionisao besprekorno, što je bio ključni faktor za vođstvo 8:3 na prvom tehničkom tajm-autu. Turkinje su se konsolidovale, smanjile su na 10:8, ali srpske odbojkašice nisu dozvolile rivalkama da se potpuno vrate u igru i ponovo su podigle nivo igre – 14:9.

Pri rezultatu 22:16 činilo se da će Srbija i drugi set lako rešiti u svoju, ali protivnice se nisu predavale – blok im je odlično funkcionisao, a prijem srpskog tima bio je lošiji nego u prethodnom delu meča.

Serija od pet poena Turkinja prekinuta je prvim tempom Milene Rašić (23:21), a presudan je bio poen pri rezultatu 23:22 – dug poen sa mnogo obrta napadom je okončala Jovana Brakočević, a potom su Srpkinje osvojile i drugi set (25:22).

Da se neće tako lako predati, Turska je pokazala u trećoj deonici, koja je protekla u njihovoj dominaciji do same završnice. Tada su izabranice Zorana Terzića minus od četiri poena, 21:17, uspele da dođu do izjednačenja, ali su poslednja dva poena u toj deonici osvojile Turkinje i to zahvaljujući boljem servisu, čime su izborile pravo da se igra i četvrti set.

U četvrtom setu Turska je uglavnom kontrolisala zbivanja na terenu, gošće su bolje organizovale napade i stvorile su prednost od 21:15. Tada se srpska selekcija trgla, smanjila na 22:21, ali su Turkinje do kraja ipak uspele da očuvaju prednost predvođene sjajnom Neslihan (25:23).

Početkom petog seta Turska je stigla do vođstva od 5:1. Međutim, u najtežim trenucima Srpkinje pokazuju sav svoj kvalitet. Proradio je blok, servis je služio kako treba i uz malo sreće dolaze do preokreta u petom setu i pobede kojom su obezbedile medalju.

Odbojkašice u nedelju igraju protiv Nemačke koja je savladala Italiju sa 3:0 (25:22, 25:22, 25:17).

  • sale novosadjanin

    01.10.2011 20:59
    devojke
    cestitam !
  • 01.10.2011 20:50
    Spominjanje Novaka Djokovica u tekstu je potpuno nebitno. Svaka cast devojkama na pobedi, nadam se ce i sutra pokazati da su najbolje i zasluzeno osvojiti zlatnu medalju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.