Hamilton pobedio, Fetel bez rekorda

Vozač Meklarena Britanac Luis Hamilton zabeležio je treću pobedu u šampionatu Formule 1, pošto je danas trijumfovao na trci za Veliku nagradu Abu Dabija.
Vozač Meklarena Britanac Luis Hamilton zabeležio je treću pobedu u šampionatu Formule 1, pošto je danas trijumfovao na trci za Veliku nagradu Abu Dabija.

Hamilton je stazu "Jas Marina" završio u vremenu 1:37,11 sata ispred Španca Fernanda Alonsa u Ferariju sa zaostatkom od 8,4 sekunde. Treći kroz cilj prošao je Hamiltonov kolega Dženson Baton.

Dvostruki uzastopni šampion Formule jedan Sebastijan Fetel u Abu Dabiju prvi put ove sezone nije završio trku, što ga je onemogućilo da izjednači rekord Mihaela Šumahera po broju pobeda u jednoj godini. Vozač Red Bula slavio je u 11 od prethodnih 18 trka, ali mu je u pretposlednjoj trci sezone pukla zadnja desna guma već u prvom krugu, zbog čega je morao u boks.

Mehaničari nisu uspeli da reše problem sa vozilom, koji je i u trci za Veliku nagradu Abu Dabija startovao sa prve pozivije, pa je on morao da se oprosti od nade da će za dve nedelje u Brazilu izjednačiti rekord starijeg kolege i sunarodnika, koji iznosi 13 pobeda u sezoni. Šumaher je taj uspeh ostvario 2002. godine, vozeći Ferari.

Šampionat sveta u Formuli 1. nastavlja se 27. novembra trkom za Veliku nagradu Brazila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.