Novak posle mnogo muka do drugog kola Bazela

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Belgijanca Ksavijera Malisa sa 2:1 u setovima (6:2, 4:6, 7:5) u prvom kolu turnira u Bazelu.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Belgijanca Ksavijera Malisa sa 2:1 u setovima (6:2, 4:6, 7:5) u prvom kolu turnira u Bazelu.

 

U meču koji je trajao dva časa i 12 minuta, Novak je pokazao da je daleko od one forme koja ga je dovela do osvajanja tri Gren slema i prve pozicije na ATP listi. Lepo je otvorio meč došavši do 3:0, ali u šestom gemu nije uspeo da načini drugi brejk.
Posle dva izjednačenja u osmom gemu, Đoković je stigao do četvrte set lopte koju je iskoristio te je posle 37 minuta poveo sa 1:0 u setovima (6:2). Novak je drugi set dobro započeo ali ga je loše završio. Naime, počeo je da kuburi sa prvim servisom i bio je dosta daleko od prilika za brejk.

Belgijanac na drugoj strani nije imao šta da izgubi te je vršenjem pritiska na Novaka došao do prvog brejka u devetom gemu (5:4) a on je bio samo uvod u osvajanje seta posle sat i 16 minuta igre - 6:2, 4:6. Novak jeste ostvario pet asova u drugom setu ali je sa procentom ubačenog prvog servisa ispod 50 odsto (48%) ipak morao da položi oružje.
Malis je igrao bolje u finišu seta i zasluženo je izborio treći pošto je izjednačio na 1:1 (6:4). Treći set Đoković je otvorio bez izgubljenog poena a posle brejka sačuvao je servis za ubedljivih 3:0. Rešen da što pre okonča duel, Novak je i u četvrtom gemu krenuo agresivno, da bi kod 0:15 Malis u želji da dohvati jednu loptu kod mreže potrčao i na kraju nogu udario u reklamu pored terena. Novak je pritrčao da vidi o čemu se radi a naknadno je utvrđeno da je stepen povrede takav da Belgijanac može da nastavi meč.
Ova pauza kao da je izbacila Novaka iz pobedničkog ritma pošto se Malis pribrao i zaigrao fantastično koristeći svaku grešku protivnika a njih je bilo, posebno prilikom servisa. Na 5:3 za Novaka, Malis je stigao do 0:40, da bi potom srpski igrač spasio dve brejk lopte zahvaljujući svojim potezima, a treću pukom srećom (loptica zakačila mrežu).
Usledila je neshvatljiva dupla servis greška (ukupno sedma), a onda i još dva slaba servisa i Belgijanac je bio ponovo u igri. Posle 5:5, Đokoviću kao da je "pukao film" i uspešno je okončao prvi duel posle mesec i po dana pauze.
Novak će u drugom kolu igrati sa boljim iz meča Tobijas Kamke - Lukaš Kubot.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.