Studentska obuka za pisanje CV-ja u Rektoratu

Radionice za pisanje biografije (CV) i motivacionog pisma za prijavljivanje na razmenu studenata održaće se u nedelju, 21. decembra od 14 do 18 časova u Rektoratu.
Radionice za pisanje biografije (CV) i motivacionog pisma za prijavljivanje na razmenu studenata održaće se u nedelju, 21. decembra od 14 do 18 časova u Rektoratu.

U cilju boljeg informisanja svih studenata zainteresovanih za razmene u inostranstvu, organizacija ESN Novi Sad pojasniće detalje u multimedijalnoj sali Rektorata.

Imajući u vidu da su konkursi nekih partnerskih mreža u okviru Erasmus Mundus programa već otvoreni i u cilju promocije mobilnosti studenata, ova organizacija će održati radionice kako bi pomogla zainteresovanim studentima da napišu dobru aplikaciju.

Svaka aplikacija se sastoji iz CV-ja i motivacionog pisma koji imaju posebnu formu i često su odlučujući faktor za dobijanje vredne stipendije. Potpredsednica novosadske sekcije ESN-a Tijana Stojanović i sama je učestvovala na prošlogodišnjoj radionici, za koju kaže da je bila izuzetno korisna.

"Ja sam želela da se prijavim za razmenu preko Erasmus Mundus programa i znala sam da treba da se napiše CV i motivaciono pismo, ali nisam znala kako to tačno treba da izgleda. Na radionicama smo se upoznali sa EuroPass formom pisanja CV-ja koju zahtevaju za prijave za razmenu, a za koju ja ranije nikada nisam čula. Takođe, imali smo priliku da u grupama pišemo CV, a potom da raspravimo koji su podaci bitni za uneti, i na koji način da dodamo sve relevantne informacije. Radionicu je držala devojka koja je već bila na razmeni i koja je imala ličnog iskustva, pa smo dobili i konkretne savete", kaže Stojanovićeva.

Ona je učestvovala i na radionici za pisanje motivacionog pisma za koju kaže da je bila veoma praktična i da joj je veoma olakšala pripremanje aplikacije.

"Na osnovu prošlogodišnjeg iskustva mogu da kažem da su obe radionice bile veoma korisne i pozivam sve zainteresovane studente da se prijave, jer će im učestvovanje u ovim radionicama veoma pomoći", poručuje Tijana Stojanović.

Ove godine studenti sa Univerziteta u Novom Sadu preko Erasmus Mundus programa imaju ponuđene tri mreže u okviru kojih mogu da se prijave za stipendiju. To su SUNBEAM, SIGMA Agile i EUROWEB +. Konkursi za SIGMA Agile i EUROWEB+ su već otvoreni, a pred studentima je širok spektar evropskih univerziteta i studijskih programa.

Za više informacija o programima, možete se obratiti ESN-u preko njihove Fejsbuk stranice https://www.facebook.com/esn.novisad ili na e-mail esnnspresident@gmail.com. ESN Novi Sad takođe poziva zainteresovane da se prijave preko e-mail adrese esnnsvicepresident@gmail.com.

Šta je ESN?

Erasmus Student Network (ESN) je neprofitna studentska organizacija, prisutna u 37 evropskih država. ESN radi u interesu studenata koji sprovode deo svog akademskog rada u ustanovi višeg obrazovanja izvan države u kojoj je locirana matična ustanova. ESN Novi Sad zvanično postoji od 2007. godine i ozbiljno radi na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou, a sve zarad podizanja svesti o studentskoj mobilnosti. Rad u ESN-u je na volonterskoj osnovi i dinamičnog je karaktera. (Marina Matijević, Gorica Nikolin)

  • mlada vojvođanka

    14.12.2014 18:59
    lud...zbunjen...
    normalan mlad i obrazovan čovek a da ne zna da napiše cv i motivaciono pismo????????
    ako ovo uopšte i objavite radovalo bi me da se javi neko iz te kategorije i objasni mi kako je to moguće? ajde da se traži stručno mišljenje o bilo čemu, ali da neko napiše 15-20 rečenica o sebi,svom školvanju,stečenom znanju, očekivanjima...??? ako smo dovde došli da i to treba neko da nauči našu mladež - nije za čuđenje što nam je tako kako nam je!!! kakva PISA i kakvo FUNKCIONALNO ZNANJE...to je izgleda za našu buduću inteligenciju mislena imenica! zar je sada studiranje svedeno na šetanje skockane omladine i telefona od fakulteta do kafića!? pa ko ima para imaće i diplumu a pamet mu dođe kao višak: niti se vrednuje niti se njom služi, i stvarno ovde nikom ni ne treba! pa što i da je imaju???
  • 1 NS

    12.12.2014 10:28
    Obrazujte se sami
    Pa naravno. Apliciranje za posao se u redovnom programu ni ne uči. Ne zato što posla nema (što je takođe tačno), nego onda institucije ne bi potpuno dosledno obavljale svoju svrhu zaluđivanja bespotrebnim informacijama i "veštinama".
  • 11.12.2014 19:05
    Obučite ih da nažvrljaju CV, ali i da ga pošalju s normalne adrese, tipa imeprezime@, a ne s porno nadimak s godinom rođenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Studenti iz celog sveta u novosadskim školama

Novosadski srednjoškolci i gimnazijalci tokom decembra će se upoznati sa studentima iz Portugala, Španije, Meksika, Rusije i drugih država i saznati više o mogućnostima odlaska na razmene po upisu na fakultet.