Praktikujte laganu zimsku večeru

Probajte jednostavne, a ukusne obroke poput krem-supe sa kukuruzom, krokete od sira i sočne hlepčiće

Krem-supa sa kukuruzom

Za 6 osoba potrebno je: 1 glavica crnog luka, 800 g oljuštene bundeve iseckane na kocke, 2 očišćena krompira, 8 dl pileće supe, 1,2 dl krem-pavlake, 20 g putera, 150 g konzerviranog kukuruza, 2 kašike seckanog peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj temperaturi, dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte oko 5 minuta. Potom dodajte kockice bundeve i krompir koji ste prethodno očistili i iseckali. Dinstajte sve zajedno 7-10 minuta, pa prelijte supom i kuvajte još 25-30 minuta, dok povrće ne omekša. Posolite i pobiberite, izmiksirajte i umešajte krem- pavlaku. U tiganju rastopite puter na srednjoj temperaturi, dodajte isprani kukuruz iz konzerve i izdinstajte 5-7 minuta. Podelite supu u porcije, dodajte po malo kukuruza i seckanog peršuna i poslužite dok je vruće.


Kroketi od sira

Za 4 osobe potrebno je: 300 g mocarele, 250 g prezli, 1 kašika seckanih listića vlašca, 2 kašike svežeg timijana, 2 jajeta, 60 g brašna, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Zagrejte rernu na 210 stepeni. Isecite mocarelu na 16 štapića dužine 7-8 cm i debljine 1 cm. U činiji pomešajte prezlu, seckani timijan i vlašac. U dubokom tanjiru umutite jaja sa malo soli i bibera. Štapiće mocarele pospite brašnom, zatim ih umočite u jaja i na kraju uvaljajte u mešavinu prezle, vlašca i timijana i stavite u pleh obložen masnim papirom. Zalijte uljem i pecite oko 10 minuta. Povremeno okrenite.

Hlepčići

Za 4 osobe potrebno je: 450 g gotovog testa za picu, 250 g čedar kačkavalja, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice semenki kima, brašno za radnu površinu.

Isecite kačkavalj na kockice, stavite u činiju i pomešajte sa uljem i kimom. Prethodno pripremljeno testo stavite na radnu površinu, pospite brašnom i podelite na osam jednakih delova. U svaki komad testa umetnite jednaku količinu seckanog kačkavalja i oblikujte hlepčiće. Potom ih rasporedite u plehu obloženom masnim papirom, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da narastu na sobnoj temperaturi oko 60 minuta. Pecite 20-25 minuta na 190 stepeni.

Autor: Novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima