Menu 021

Praktikujte laganu zimsku večeru

Probajte jednostavne, a ukusne obroke poput krem-supe sa kukuruzom, krokete od sira i sočne hlepčiće
Život 08.02.2016. | 17:55

Krem-supa sa kukuruzom

Za 6 osoba potrebno je: 1 glavica crnog luka, 800 g oljuštene bundeve iseckane na kocke, 2 očišćena krompira, 8 dl pileće supe, 1,2 dl krem-pavlake, 20 g putera, 150 g konzerviranog kukuruza, 2 kašike seckanog peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj temperaturi, dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte oko 5 minuta. Potom dodajte kockice bundeve i krompir koji ste prethodno očistili i iseckali. Dinstajte sve zajedno 7-10 minuta, pa prelijte supom i kuvajte još 25-30 minuta, dok povrće ne omekša. Posolite i pobiberite, izmiksirajte i umešajte krem- pavlaku. U tiganju rastopite puter na srednjoj temperaturi, dodajte isprani kukuruz iz konzerve i izdinstajte 5-7 minuta. Podelite supu u porcije, dodajte po malo kukuruza i seckanog peršuna i poslužite dok je vruće.


Kroketi od sira

Za 4 osobe potrebno je: 300 g mocarele, 250 g prezli, 1 kašika seckanih listića vlašca, 2 kašike svežeg timijana, 2 jajeta, 60 g brašna, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Zagrejte rernu na 210 stepeni. Isecite mocarelu na 16 štapića dužine 7-8 cm i debljine 1 cm. U činiji pomešajte prezlu, seckani timijan i vlašac. U dubokom tanjiru umutite jaja sa malo soli i bibera. Štapiće mocarele pospite brašnom, zatim ih umočite u jaja i na kraju uvaljajte u mešavinu prezle, vlašca i timijana i stavite u pleh obložen masnim papirom. Zalijte uljem i pecite oko 10 minuta. Povremeno okrenite.

Hlepčići

Za 4 osobe potrebno je: 450 g gotovog testa za picu, 250 g čedar kačkavalja, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice semenki kima, brašno za radnu površinu.

Isecite kačkavalj na kockice, stavite u činiju i pomešajte sa uljem i kimom. Prethodno pripremljeno testo stavite na radnu površinu, pospite brašnom i podelite na osam jednakih delova. U svaki komad testa umetnite jednaku količinu seckanog kačkavalja i oblikujte hlepčiće. Potom ih rasporedite u plehu obloženom masnim papirom, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da narastu na sobnoj temperaturi oko 60 minuta. Pecite 20-25 minuta na 190 stepeni.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar



Preostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
O nama Oglašavanje Kontakt Impresum Uslovi i pravila korišćenja Pošalji vest