Recept dana: Kolač od badema sa višnjama

Ovaj kolač savršen je ako imate vremena da se malo potrudite.
 
Za ove kolače potrebno je pripremiti 200 grama višanja, 200 grama oljuštenih, obarenih i samlevenih badema, 300 grama šećera u prahu, 250 grama maslaca, dve kašičice likera od višanja, dve velike kašike ulupane pavlake i 250 grama kupovnih piškota.
 
Mesiti na ovaj način: iz višanja izvaditi koštice, staviti voće u šerpu, dodati 50 grama šećera i dve male kašike likera. Zatim to ostaviti da stoji otprilike dva sata, ali s vremena na vreme promešati.
 
Maslac staviti u zagrejani sud, razgnječiti varjačom, pa ga onda umutiti da bi se pretvorio u krem. U tako umućeni maslac dodati 250 grama šećera u prahu, 200 grama badema, pa lupati žicom sve dok masa ne postane potpuno bela. U umućenu masu dodati ulupanu pavlaku i dobro promešati.
 
Najzad dodati višnje, dobro oceđene od soka, i sve izručiti, staviti na dno i okolo suda piškote, preliti preko njih masu, a odozgo preliti sokom od višanja, ali ne mnogo. Pritisnuti kolač težim predmetom, pa 24 sata držati na ledu, u frižideru.
 
Ovaj kolač se može praviti danas za sutra. Kad zatreba, kolač vaditi iz kalupa, staviti na stakleni sud pa preliti ili sokom od višanja ili žutim kremom od vanile.
 
Prema sezoni, može se upotrebiti i sok od drugog voća.
 
Autor: 021.rs
  • ...

    15.04.2016 20:45
    opet mrsno
    pa jel ima nesto posno? zaista? idite na posnajela.rs i skinite neki ima ih stotine. za nas malo drugacije. hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.