Dve zlatne medalje za Mačkov podrum u Mađarskoj

Vinarija Mačkov podrum dobila je dve zlatne medalje, na međunarodnom takmičenju "Portugieser du monde" koje je održano u Mađarskoj.

Peto po redu takmičenje proizvođača portugizera iz cele Centralne Evrope održano je u regiji Vilanji, a medalje su dodeljene za crveno mlado vino Portugizer, kao i za roze Frajla, koji je kupaža portugizera i pino noara. Pored ove dve medalje, vlasnik "Mačkovog podruma" Sava Jojić dobio je posebnu zahvalnicu za popularizaciju sorte portugizer i podršku događaju.

Ove godine je na takmičenje pristiglo preko sto uzoraka vina, koje je žiri ocenjivao u nekoliko kategorija - vina iz berbe 2016, vina iz starijih berbi, kupaže i specijalna vina. Svoja vina su osim iz Srbije poslali i vinari iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Rumunije i Mađarske.

Vinarija "Mačkov podrum" svakog novembra u centru Novog Sada, kod katedrale, organizuje Dan mladog portugizera kada ljubitelji vina mogu da probaju popularni "svatovac", ali i da prisustvuju bogatom kulturno-zabavnom programu.

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi