Jabuke je najbolje jesti ujutro

Do sada je bilo uvreženo mišljenje da vas jedna jabuka dnevno može držati daleko od lekara. No, zapanjujuća je činjenica da ovaj plod koji jača imunitet ne bi trebalo jesti u bilo koje doba dana, a za takvu preporuku postoje i konkretni razlozi.
Jabuke je najbolje jesti ujutro
Foto: Pixabay

Prema nekim studijama, jabuku je preporučljivo jesti u ranim jutarnjim satima zato što su jabuke bogate dijetetskim vlaknima, pektinom, koji se nalazi u njihovoj kori.

Pošto većina ljudi ima problema s varenjem zbog neadekvatnog sna ili loših prehrambenih navika, jesti jabuke ujutro, neposredno nakon buđenja, dobra je ideja. Jabuke ujutro mogu stimulisati vašu probavu bolje od bilo kog drugog voća.

Osim toga, pektin prisutan u jabukama može pomoći da se oslobodite toksina, jer on dovodi do eliminacije kancerogenih materija iz tela.

No, ukoliko jedete jabuke tokom noći ili kasno uveče, ovo prodigestivno voće može se okrenuti protiv vas i opteretiti vaše intestinalne funkcije. Ovo znači da će vas jabuke tokom noći naduti i da ćete osetiti stomačnu nelagodu tokom noći.

Isto tako, organske kiseline prisutne u jabukama mogu povećati lučenje želučane kiseline, što može takođe ubrzati pomeranje crevnog sadržaja, prenosi "Times of India".

Dakle, najbolje je jesti jabuke neposredno nakon ustajanja ili između obroka da biste izvukli maksimalne koristi koje uključuju hranjive materije, ubrzanje procesa gubitka težine, lepu i zdravu kožu, odlično varenje i na kraju, zdrav organizam na duge staze.

  • miki

    19.02.2019 09:04
    Bravo! To se dešava kad pojedem dve ili više kila jabuka za večeru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima