Nekoliko dinja u Japanu prodato za 40.000 evra

Nekoliko japanskih dinja donele su vlasniku gotovo pet miliona jena (oko 40.000 evra).
Nekoliko dinja u Japanu prodato za 40.000 evra
Foto: Pixabay
Na prvoj aukciji sezone dinje uzgojene u Jubariju, gradu u prefekturi Hokaido, dostigle su astronomsku cenu.
 
"Cena koja je ponuđena na pijaca u Saporu nadmašila je dosadašnji rekord od 3,2 miliona jena, koliko je na početku prošle prodajne sezone plaćeno za dinje iz Jubarija", navodi se u izveštaju novinske agencije Kyodo.
 
Ova vrsta dinje, poznata kao kantalupa ili spanspek, popularna je zbog mekog sočnog narandžastog mesa i visokog sadržaja šećera.
 
Njihova težina obično se kreće od pola do pet kilograma. Kupac para dinja iz Jubarija je kompanija Pokka Sapporo Food & Beverage Ltd. iz Nagoje.
 
Iz kompanije su saopštili da su odlučili da daju najvišu ponudu u sklopu proslave desete godišnjice puštanja u prodaju gaziranog soka sa ukusom dinje.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • lanceMi

    07.06.2019 19:13
    Idem u Japan da prodajem dinje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.