Kako da razlikujete domaće jagode od uvoznih: "Zanemarite izgled"

Slatke, sočne i izrazito crvene jagode omiljena su poslastica za vreme toplih prolećnih dana.
Kako da razlikujete domaće jagode od uvoznih: "Zanemarite izgled"
Foto: Pixabay
Klix.ba prenosi nekoliko saveta koji će vam pomoći da u slatkim zalogajima uživate na najslađi način.
Kao i kod ostatka voća i povrća, sitniji plodovi gotovo uvek su bolji izbor. Kada je reč o jagodama, ovo pravilo je najvažnije.
Velike i pravilne jagode neće biti sočne i slatke poput manjih i nepravilnih, a veličina takođe može odati i poreklo. Veće jagode najčešće imaju veštački ukus, pa je najbolja opcija da izaberemo one manje, koje bismo prvo sami ubrali iz bašte.
 
Miris takođe odaje mnogo o plodu. Izraženi miris jagoda znači da su one rasle u prirodnom okruženju i još sveže stigle na vaš sto, dok jagode koje nemaju nikakav ili slabo izražen okus najčešće prolaze duži put do polica trgovina ili štandova tržnice te se beru još nedozrele, pa se samim tim ne razviju u prirodnom okruženju poput onih domaćih.
 
Što nepravilnije, veća je šansa da su jagode zaista domaće. Jagode iz domaćeg uzgoja često su napukle i nepravilnih oblika zato što se kod uzgoja ne koriste sredstva za pravilniji razvoj ploda. Možda neće biti najugodnije oku, ali prave jagode osvojiće vas uksom i naterati da zaboravite izgled.
  • Trole

    01.05.2023 21:48
    Po čemu su to domaće jagode bolje od uvoznih?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće