Evo kako se kuva prava turska kafa

Turska ili domaća kafa jedna je od najpopularnijih na našim prostorima.
Evo kako se kuva prava turska kafa
Foto: Pixabay
Većina nas dan počinje sa kafom i dok je jedni piju na prazan stomak, drugi vole da svoju šoljicu kafe popiju nakon doručka ili uz kašičicu meda.
Svi, bez izuzetka, imaju svoju tehniku spremanja kafe.
Ipak, kako pišu Novosti, prava turska kafa se sprema na ovaj način:
 
- Prvo sipate vodu u šoljicu iz koje ćete da pijete kafu i tako izmerite količinu tečnosti.
- Vodu stavite u džezvu.
- Potom stavite u džezvu i jednu kašičicu šećera, ali ne mešate ništa.
- Zatim dodate jednu kašičicu kafe - isto ne mešate ništa.
- Zatim stavite džezvu na ringlu i tek kada voda počne da se zagreva, lagano promešajte kafu.
- Sačekajte da kafa počne da vri, a potom je sklonite sa ringle.
- Ne mešajte kafu, samo je sipajte u šoljicu.
  • Senja

    22.10.2023 00:22
    Na Zlatiboru kad trazis tursku, kazu nema, ovde samo domaca crna.
  • savche

    30.07.2023 08:40
    Ime?
    Nećem da je zovem ni turska ni grčka ni domaća već
    "crna prava". Ondak ću da dodam malo mleka da nije baš tako crna.
    Eto!
  • Teodor

    08.07.2023 10:09
    @svi
    Zoran je u pravu!
    Ovu iz teksta uglavnom kuvaju Grci.
    Probajte da skuvate (ispečete) kafu kako je Zoran naveo, ukus je puno bolji i bogatiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Nemačka i Turska "zaratile" oko kebaba

Nemačka i Turska su ušle u sukob oko tradicionalnog specijaliteta kebaba, pri čemu je Berlin uložio žalbu na pokušaj Turske da ovo popularno ulično jelo dobije zaštićeni status u EU.

Znatno opala prodaja šampanjca

Prodaja šampanjca snažno je pala u prvoj polovini godine budući da su građani manje trošili, a trgovci su nagomilali zalihe.

Cene kafe će nastaviti da rastu

Cene kafe za krajnje potrošače nastaviće da rastu pošto klimatske promene, poremećaji u snabdevanju i novi propisi EU dovode do povećanja troškova za pržionice.