"Chef" iz Novog Sada vam predstavlja smesu od rena za jačanje organizma ove zime
Treba brinuti o zdravlju svakog dana, a uslugu svom organizmu možete da učinite tako što ćete jesti posebnu smesu od rena.
Foto: Pexels (Kaboompics.com)
Pasta, ili smesa od rena sadrži neophodne sastojke koji pomažu jačanju imuniteta.
Ova pasta je puna vitamina C, antioksidanata i ima prirodna protivupalna svojstva!
Pasta se sastoji od par sastojaka, rena, meda i limuna.
Pročitajte ovaj fantastičan, jednostavan recept koji nam je spremila Milica Petrušić, kuvarica koja je radila po mnogim vrhunskim restoranima.
Sastojci koji su vam potrebni:
1 šolja rendanog rena
1/2 šolje meda
Sok od 1 limuna
Prstohvat soli (po želji)
Priprema smese:
Ren oljuštite i sitno ga rendajte. Budite oprezni, jer će imati jak miris i može vas iritirati oči.
U posudi pomešajte rendani ren, med i sok od limuna. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Ako želite, možete dodati prstohvat soli za dodatni ukus.
Stavite pastu u staklenu teglu i čuvajte u frižideru. Pasta se može koristiti nekoliko nedelja.
Konzumirajte jednu kašičicu dnevno, samostalno ili kao dodatak jogurtu, smutijima ili salatama.
"Chef" Milica Petrušić radila je po vrhunskim restoranima u Srbiji i Evropi, uključujući i one s čuvenim Mišelinovim zvezdicama, osvajala je razne nagrade po takmičenjima, a sada za 021 predstavlja ukusne i zdrave recepte.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Kako da vam palačinke više ne budu žilave: Pogledajte koji sastojak treba da dodate
13.11.2024.•
1
Palačinke su jelo koje gotovo svi obožavaju, bez obzira na to da li su slane ili slatke. Uvek su poželjne, bilo da ih pripremate za doručak, užinu ili neku specijalnu priliku.
Beli tartuf težak skoro kilogram prodat za 140.000 evra
13.11.2024.•
0
U Albi, u dvorcu Grincane Kavour, održana je 25. svetska aukcija belih tartufa.
Da li ste probali hačapuri: Tradicionalni gruzijski hleb sa sirom
12.11.2024.•
1
Hačapuri je tradicionalno gruzijsko jelo koje se sastoji od hleba punjenog sirom, a često uključuje i jaje i puter.
Spisak 10 najboljih peciva na svetu prema Taste Atlasu: Od mantija do kroasana
12.11.2024.•
0
Gastro vodič Taste Atlas objavio je snimak koji predstavlja listu od 10 najboljih peciva sveta, a zanimljivo je da je bosanski burek na 10. mestu, dok su prvu poziciju zauzele novopazarske mantije.
VIDEO Volite soja sos? Evo kako se on zapravo pravi - proces podrazumeva i buđ
12.11.2024.•
1
Azijska hrana sve je popularnija i kod nas i sve više ljudi priprema azijska jela kod kuće, a neizostavan dodatak mnogim takvim jelima je soja sos.
VIDEO: Ljudi putuju hiljadama kilometara kako bi probali ovu viralnu hranu
10.11.2024.•
0
Nije neuobičajeno da na osnovu hrane biramo koji ćemo grad ili državu posetiti.
Pogledajte kojih pet neobičnih dodataka širom sveta stavljaju na picu: Od banane do ribe
08.11.2024.•
0
Pica u drugim zemljama može izgledati sasvim drugačije nego u vašoj lokalnoj piceriji. Sir, feferoni i masline su među standardnim dodacima za picu širom sveta.
"Chef" Milica iz Novog Sada: Medeno kestenje za bolje varenje i bolji rad srca
07.11.2024.•
0
"Chef" Milica Petrušić radila je po vrhunskim restoranima u Srbiji i Evropi, uključujući i one s čuvenim Mišelinovim zvezdicama, a sada za 021.rs predstavlja ukusne i zdrave recepte.
Japanska pića sake i šoču Unesko će uvrstiti na listu svetske kulturne baštine
05.11.2024.•
0
Savetodavni odbor Uneska preporučio je da se japanska tradicionalna veština pravljenja alkoholnih pića sake i šoču uvrste na listu nematerijalne kulturne svetske baštine.
Lanac brze hrane "Taco Bell" stiže u Srbiju: Ljubiteljima košarke poznat i zbog Nikole Jokića
03.11.2024.•
1
Američki lanac brze hrane inspirisan meksičkom kuhinjom "Taco Bell" uskoro stiže u Srbiju.
"Koka-kola" dostupnija i jeftinija od vode u Meksiku: Tretira se kao božanstvo, piju je čak i bebe
03.11.2024.•
4
Stanovnik meksičke države Čijapas pije neverovatnih 821,2 litara koka-kole godišnje, što je otprilike 32 puta više od svetskog proseka.
VIDEO: Jedna od najčešćih grešaka koju većina ljudi pravi kad prži hranu
31.10.2024.•
0
Znamo, pržena hrana nije najzdravija, ali s vremena na vreme joj ne možemo odoleti.
Taste Atlas: Svrljiški belmuž - "pastirsko" jelo sa sirom među najboljima na svetu
29.10.2024.•
4
Gastronomski sajt "Taste Atlas" uvrstio je svrljiški belmuž među najbolja jela sa sirom.
VIDEO: Mali, ali koristan savet - kako da u pet sekundi skinete koru sa kuvanog krompira
29.10.2024.•
1
Bilo da pravite pire krompir, kuvani krompir, knedle ili njoke, nema razloga da gulite jedan po jedan krompir, a zatim da ih stavljate da se kuvaju. Postoji znatno lakši i brži način.
Gazirana voda ne oštećuje zubnu gleđ
28.10.2024.•
0
Svi oni koji su do sada bili u dilemi da li je gazirana mineralna voda zdrava i ima li rizika od njenog konzumiranja, mogu da odahnu.
VIDEO: Italijani tvrde da je ovo jedini pravi način da se jedu špagete
28.10.2024.•
5
Špagete su mnogima omiljena testenina - a ako kojim slučajem niste iz Italije, velika je verovatnoća da ste ih do sada jeli na pogrešan način.
Klasični kolač na malo drugačiji način: Čupavci punjeni džemom od jagoda
27.10.2024.•
2
Ako želite da isprobate neki novi recept, a opet ne želite mnogo da rizikujete s različitim ukusima, svakako bi trebalo da isprobate čupavce punjene džemom od jagode.
Piletina, riba, povrće - evo koliko treba da traje mariniranje za najbolji ukus
27.10.2024.•
0
Mariniranje mesa, ribe ili povrća je neizostavan korak u pripremi jela koji donosi bogatstvo ukusa i sočnost.
Ukraden sir vredan 300.000 funti: Džejmi Oliver ima molbu za svoje pratioce
27.10.2024.•
0
Kuvar Džejmi Oliver pozvao je ljubitelje sira da pomognu policiji da uhvati osobe koje su prevarile jednu londonsku mlekaru za poznati engleski i velški čedar u vrednosti od više od 300.000 funti.
Koka-kola: Sokovi na tržištu Srbije se ne povlače, bezbedni su
26.10.2024.•
6
Proizvodi koje proizvodi, distribuira i prodaje kompanija Koka-kola HBC Srbija i Crna Gora su bezbedni za konzumiranje i ne povlače se sa tržišta, rečeno je u toj kompaniji.
Komentari 2
PCELAR
Kupovina direktno od pčelara: Potražite lokalne pčelare ili pčelarske udruženja. Često će prodavati med direktno potrošačima, što garantuje bolju kontrolu nad kvalitetom.
Tržnice i sajmovi: Lokalni tržnici i sajmovi su takođe dobra mesta za pronalaženje kvalitetnog meda, jer pčelari često izlažu svoje proizvode.
Specijalizovane prodavnice: Potražite prodavnice koje se specijalizuju za prirodne proizvode ili zdrave namirnice. One često nude med od proverenih dobavljača.
Proizvodi sa sertifikatima: Ako kupujete u prodavnicama, tražite med koji ima sertifikate o kvalitetu ili poreklu, kao što su organik ili druge relevantne oznake.
Istraživanje i preporuke: Pre nego što kupite, istražite i pročitajte recenzije ili tražite preporuke od prijatelja ili porodice.
S obzirom na važne informacije o kvalitetu meda, uvek je dobro biti oprezan i informisan prilikom kupovine.
.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar