Idealno za vrele letnje dane: Voćne kocke sa jogurtom i limunom
Danas vam donosimo još jedna osvežavajući desert koji ne zahteva pečenje, a sigurno će vam prijati kada živa u termometru skoči iznad 30 stepeni.
Foto: 021.rs
Sastojci:
Za koru:
200 g integralnog keksa (ili plazme)
80 g otopljenog putera
Za fil:
400 g grčkog jogurta (ili običnog, procediti ako je redak)
200 ml slatke pavlake
3 kašike meda (ili agave)
1 limun - sok + kora
10 g želatina (ili 1 kesica, može i biljna alternativa)
3 kašike hladne vode
Za dekoraciju:
Šumsko voće (sveže ili zamrznuto, otopljeno)
Listići nane
Priprema:
Kora: Samleti keks, pomešati sa otopljenim puterom i utisnuti u dno kalupa (20×20 cm). Ostaviti u frižideru dok pripremate fil.
Želatin: Namočiti želatin u hladnu vodu 5 minuta, pa zagrejati (ne kuvati) dok se ne otopi.
Fil: Umutiti pavlaku do čvrstine. U drugoj posudi pomešati jogurt, med, limunov sok i koru, pa dodati istopljen želatin. Na kraju lagano umešati umućenu pavlaku.
Sipanje: Fil sipati preko kore i poravnati. Pokriti i ostaviti u frižideru najmanje 4–5 sati (ili preko noći).
Dekoracija: Pre služenja posuti šumskim voćem i ukrasiti listićima nane. Seći na kocke.
Savet:
Možete zamrznuti deo fila u silikonskim modlama i koristiti kao "kocke za limunadu" ili hladne zalogaje.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Brzinski recept: Pasta sa piletinom i španaćem
21.11.2025.•
0
Nešto se pojesti mora, a ako nemate ideja, tu smo mi.
Povratak u detinjstvo uz desert koji je proslavila jedna uloga Milene Dravić - šnenokle
19.11.2025.•
3
Pojedina jela vraćaju nas u detinjstvo, a jedno takvo su šnenokle.
Ako nemate mnogo vremena za kuvanje: Kremasta pasta sa pavlakom i parmezanom
18.11.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za jednostavno, ali ukusno jelo idealno kada nemate mnogo vremena ni sastojaka.
Savršene za večeru: Zapečene palačinke sa paradajz sosom, sirom i origanom
17.11.2025.•
0
Slane palačinke punjene sirom, prelivene aromatičnim paradajz sosom i zapečene sa origanom daju bogat i topao obrok.
Kremast i primamljiv: Rižoto sa pršutom i parmezanom
16.11.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za rižoto punog ukusa i mirisa - sa pršutom i parmezanom.
Idealan za jesenje dane: Čupavi kolač od jabuka
16.11.2025.•
0
Ako volite kolače koji se brzo prave, mirišu na cimet i tople jabuke, ovaj čupavi kolač je pravi izbor.
Ideja za desert: Ukusna čokoladna torta - bez brašna
15.11.2025.•
0
Ovaj dekadentni čokoladni kolač bez brašna je prava poslastica za sve prave ljubitelje čokolade.
Recept dana: Pileći paprikaš sa knedlama
14.11.2025.•
0
Ukoliko ste već počeli da razmišljate o ručku za vikend, evo predloga.
Predlog za ručak: Ćufte sa origanom u paradajz sosu + pire krompir
13.11.2025.•
2
Danas vam predlažemo jedan recept s mediteranskim šmekom - ćufte u paradajz sosu s origanom.
Ideja za doručak: Pašteta od čvaraka
12.11.2025.•
1
Iako su i sami čvarci nekada smatrani hranom siromašnih, danas je to ipak cenjeni specijalitet.
Voćni kolač sa pudingom od vanile bez pečenja
12.11.2025.•
2
Ako tražite brz, osvežavajući i lagan kolač bez pečenja, ovaj recept je idealan izbor.
Predlog za ručak: Francuski krompir sa jajima i kobasicom
12.11.2025.•
5
Ukoliko imate vremena, volite da slažete musake i slična jela, francuski krompir je jelo za vas.
Brza pasta sa piletinom i povrćem
11.11.2025.•
0
Ukusna i kremasta večera spremna za samo 20 minuta, idealna za užurbane večeri kada želite nešto jednostavno, a hranljivo.
Čak i ako niste fan džigerice - probajte je na ovaj način: Pileća džigerica sa karijem i pire krompirom
10.11.2025.•
0
Ako niste preterani ljubitelj džigerice, što pileće, što svinjske, to se možda promeni uz ovaj recept. Tajna je u kariju.
Savršen dodatak ručku: Hrskavi pečeni krompir iz rerne sa belim lukom i parmezanom
09.11.2025.•
0
Krompir je nezaobilazna namirnica u gotovo svakoj kuhinji, a uz pravi recept može postati pravo malo remek-delo.
Ukusan dodatak doručku ili večeri: Jednostavna pašteta od gljiva
09.11.2025.•
0
Evo jednostavnog i ukusnog recepta za paštetu od gljiva, koja se lako sprema i savršena je kao namaz za hleb, tost ili krekere.
Cimet rolnice: Kako ih pripremiti?
08.11.2025.•
0
Cimet rolnice su recept kome se uvek rado vraćamo dolaskom prvih hladnih i kišovitih jesenjih dana.
Recept dana: Pečene tortilje sa sirom i povrćem
07.11.2025.•
0
Ako razmišljate o ručku ili večeri, evo jednog predloga.
Predlog za ručak ili večeru: Zapečeni karfiol sa mesom, sirom i pavlakom
06.11.2025.•
3
Danas vam donosimo jedan ukusni recept za zapečeni karfiol sa mesom, sirom i pavlakom - savršen za porodični ručak ili večeru.
Sočan i ukusan: Banana hleb sa čokoladom i rumom
05.11.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za sočan banana hleb sa čokoladom i rumom - savršen spoj mirisa, ukusa i teksture.
Stari dobri klasik: Čokoladne kocke sa rumom i keksom
04.11.2025.•
0
Ovo je tip kolača koji uvek nestane prvi sa stola.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar