Šta muškarcima smeta u braku?

Dali ste obećanje jedno drugom da ćete se voleti i poštovati u zdravlju i bolesti, u dobru i zlu? Ipak, svaka veza nailazi na probleme, tako da niste jedini ako i vi u svojoj nalazite "rupe".
Dali ste obećanje jedno drugom da ćete se voleti i poštovati u zdravlju i bolesti, u dobru i zlu? Ipak, svaka veza nailazi na probleme, tako da niste jedini ako i vi u svojoj nalazite "rupe".

I dok je svaki par priča za sebe, neke se stvari ipak mogu generalizovati. Žene žele da budu samostalne, ali istovremeno žele i posebnu pažnju od svojih partnera. Muškarci, rekli bismo većina, žele veću dozu slobode u vezi.

Moši Ratson, porodični terapeut sa Menhetna i Lori Vajnrih, savetnica za parove i socijalna radnica, podelile su s čitaocima časopisa "Women`s Helath" koje su to situacije koje muškarcima najviše smetaju u njihovim vezama.

1. Prigovaranje

Jedan od stereotipa je taj da su žene u ozbiljnim vezama poprilično zahtevne i uporne. Ovaj dvojac tvrdi kako je to zapravo vrlo korisno za vezu jer će žena često muškarcu uputiti neki podsetnik, iako će ga muškarac najčešće shvatiti kao kritiku.

"Muškarci često imaju utisak da šta god i kako god da naprave nisu uradili dobro. Kada se osete "napadnutima", oni će se boriti, okrenuti i otići ili zamrznuti i ignorisati sve", tvrdi Vajnrih.

Napominje kako muškarcu treba pristupiti na drugačiji način kako bi se prodrlo do njega. Umesto da mu uputite prigovor: Opet danas nisi bacio smeće, možete mu reći ovo i postići veći učinak: Danas mi je bio jako težak dan i čeka me još mnogo obveza. Bilo bi odlično kada bi ti uzeo na sebe da, na primer, utorkom i petkom iznosiš smeće i podelimo tu obvezu.

2. Ona priča, on ne sluša

Muškarci imaju "problema" sa slušanjem i zadržavanjem pažnje kada im žena nešto priča. Bez obzira na to o čemu pričaju, muškarci imaju stav da žene jednostavno pričaju previše.

"Muškarci imaju ograničenu sposobnost slušanja i zadržavanja pažnje i fokusa na određenoj temi, a to može dovesti do problema u komunikaciji i naposletku i problema u vezi", tvrdi Ratson. Žena se u tim situacijama oseća kao da "priča u prazno", a muškarac kao da mu se "drži lekcija". "To je generaliovani stav, ali žene u globalu misle brže", tvrdi Vajnrih.

Ako muž ne reaguje brzo, to nije zato što on ne želi ili je zlonameran. Radi se o tome da je muškarcima potrebno više vremena da procesuiraju informacije. Da bi se komunikacija dovela u neku ravnotežu, ženama se preporučuje da postave pitanja na početku razgovora i na taj način ostave vreme i prostor da se muškarac aktivno uključi u razgovor.

3. Sve se vrti oko dece

Kada par dobije dete, ceo život se drastično promeni. Mnoge žene se u potpunosti posvete samo deci, a zanemare ostale aspekte života. Tako i svog partnera. To kod muškarca lako može stvoriti osećaj zapostavljenosti.

Teško je naći vremena za jedno drugo dok su deca još mala jer im je potrebna sva roditeljska pažnja. Ipak, to ne znači da ne možete učiniti male gestove i sitnice koje vam se mogu učiniti nevažnima, ali zapravo za vaš odnos znače mnogo. Zagrljaj i poljubac na početku i na kraju dana značiće puno i muškarcu i ženi.

4. Nedostatak seksa

Seksualni odnosi važna su stavka u svakoj vezi, a čini se da muškarci ipak žele to malo više i češće nego žene. Važno je ne osuđivati partnera, bez obzira na to o tome da li je reč da odbija seks ili ga traži.

Razumevanje je vrlo važna stavka u svakom odnosu. Ako vam nedostaje vremena, decu jedan vikend ostavite kod bake na čuvanje, a vi se posvetite jedno drugome. I jednom nedeljno bolje je nego nijednom.

  • Jovica

    27.02.2015 16:34
    Smeta im
    Žena !!!
    Ako imaju dobru ljubavnicu :-)
  • laloš

    26.02.2015 10:36
    legalitet
    stupajući u brak dajete ženi legalitet za materinstvo
  • Miloš

    26.02.2015 07:37
    Slušanje
    Nemaju muškarci ograničenu sposobnost slušanja i zadržavanja pažnje i fokusa na određenoj temi nego su muškarci mnogo, mnogo racionalnija bića od žena i mnogo sposobniji da razvrstaju suštinsko, bitno od nebitnog, dok je kod žena to sve haotično složeno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.