Kada je prihvatljivo tražiti seks van veze

Neminovno je da posle nekog vremena u braku interesovanje izbledi. Povremeno se javi nezadovoljstvo seksualnim životom, pa se neki odlučuju da seks traže sa strane. 
Neminovno je da posle nekog vremena u braku interesovanje izbledi. Povremeno se javi nezadovoljstvo seksualnim životom, pa se neki odlučuju da seks traže sa strane.

Lauri Minc, autorka knjige "A Tired Woman's Guide to Passionate Sex" izdvojila je jednu situaciju u kojoj je prihvatljivo tražiti seks izvan veze. - Ako se par odlučio za monogamnu vezu, onda treba da radi na što boljoj komunikaciji i njihovi razgovori treba da budu potpuno iskreni, uz prisustvo terapeuta ili bez njega. Jedno od njih dvoje može reći "Znaš, meni je seks potreban i ako ga nemam s tobom, onda ću ga potražiti sa strane" a onda mogu razgovarati o tome i doći do rešenja – kaže ona.

Kreatorka sajta "Funky Brown Chick" Tvana Hajns, koji se bavi proučavanjem seksualnosti i veza, nadovezala se na ovo i objasnila da veza ne može da funkcioniše ako vi i vaš partner niste kompatibilni.

- Seksualna kompatibilnost je važna i ako vas dvoje niste potpuno sunhronizovani u svojim željama, jedna osoba je stalno frustrirana, što će samo doprineti ozlojeđenosti, dok druga osoba stalno oseća pritisak, što će takođe dovesti do ozlojeđenosti – a to nije zdrava veza. Prekinite je. Nađite nekog ko vam odgovara na svim poljima – poručuje Tvana.

  • obavezno

    30.06.2014 06:38
    @hm - kako da ne
    cemu pluvacina?
    gde u tekstu pise da samo muskarci svrljaju i da je to samo za njih?
  • Agronom sa sela

    29.06.2014 11:20
    Besposlica
    Mi ne treba ni u vezi, a kamoli bez veze!?
  • jojo

    29.06.2014 03:45
    Ko li je utuvio u glavu muskarcima da su zene monogamna bica, a oni ne? To je neistina. Sve se razlikuje od osobe do osobe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.