Koliko treba da traje seks?

Trajanje seksa jedno je od vrućih pitanja oko koga se uvek lome koplja. Urbanih mitova o izdržljivim ovim ili onim narodima, rasama i ostalim podvarijantama ima koliko i zvezda na nebu, ali najvažnije u svemu je, zapravo, trajanje erekcije.

Trajanje seksa jedno je od vrućih pitanja oko koga se uvek lome koplja. Urbanih mitova o izdržljivim ovim ili onim narodima, rasama i ostalim podvarijantama ima koliko i zvezda na nebu, ali najvažnije u svemu je, zapravo, trajanje erekcije.

Erekcija je još jedna slična tema, pogotovo kad se uzme u obzir da u današnje doba otprilike 150 miliona muškaraca pati od problema s erekcijom, a tendencije rasta pokazuju da bi za desetak godina taj broj trebalo da bude dvostruko veći.

Dužina trajanja erekcije glavni je preduslov dužine polnog odnosa, koji će jedino u slučaju dugotrajne i čvrste erekcije biti zadovoljavajuć za oba partnera. Upravo su na to ciljali farmaceuti u razvoju raznih "plavih pilulica" koje služe za postizanje i održavanje erekcije.

Iako se i o tome pričaju bajke, istraživanje je pokazalo da pilule produžavaju erekciju tokom snošaja tek nekoliko minuta. Seksualni terapeuti u SAD i Kanadi sproveli su još pred četiri godine istraživanje objavljeno u "Sex Journal Medicine" koje je pokazalo da je poželjno trajanje polnog odnosa između 7 i 13 minuta.

Uprkos urbanim mitovima, u tim zemljama odnos je od 10 do 30 minuta proglašen predugačkim.

Zaključak je prilično jednostavan i očekivan - svako ima svoje preference, ali u svakom slučaju ključna je dobra erekcija, posle je sve lako.

  • 12.09.2014 18:34
    Samo neka mi niko ne govori koliko treba da mi traje sex! Lazna istrazivanja!
  • 18.07.2014 18:21
    koliko treba da traje sex - dok zena ne svrsi.
    koliko traje sex - dok muskarac ne svrsi.

    problem je sto nas je priroda razlicito nastelovala kada su u pitanju te dve stvari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.

Koliko je seksa potrebno za sreću

Gotovo polovina bračnih parova ima seksualne odnose dva puta mesečno, pokazali su rezultati novog istraživanja naučnika sa Kinsli univerziteta u Americi.