Seks kao lek za mnoge boljke

Seks se uglavnom povezuje sa oslobađanjem od stresa i pozitivnim faktorom u prevenciji kardio-vaskularnih bolesti.
Seks se uglavnom povezuje sa oslobađanjem od stresa i pozitivnim faktorom u prevenciji kardio-vaskularnih bolesti.

Ali, seks je zapravo pozitivan faktor i za mnoga druga zdravstvena stanja. Pre nego što se bacite u akciju radi poboljšanja zdravlja, morate znati jedno - kada se pitate da li seksualna aktivnost poboljšava zdravstveno stanje, morate da znate da zdraviji ljudi češće upražnjavaju seks, smatra urolog dr Mohit Kera.

Mnogi stručnjaci u oblasti medicine posmatraju funkciju muškog polnog organa kao odraz zdravlja muškaraca, naročito njegovog kardio-vaskularnog zdravlja.

Naučnici imaju sukobe mišljenja: Da li seks poboljšava zdravlje muškarca ili su muškarci koji često upražnjavaju seks već pokupili sve blagodeti koje seks ostavlja na zdravlje? Osim srčanog zdravlja i oslobađanja od stresa, seks može pozitivno uticati i na otklanjanje bola, izgled, kvalitet sna, depresiju, pa čak i na rak prostate.

Ono što svi znamo jeste da najpozitivnije utiče na emotivnu vezu, ali i na plodnost i duži život.

  • 02.11.2014 12:08
    Nije tačno!

    Sve vlasti u zadnjih 25 godina nas je*u sve više, a mi sve bolesniji!
    Mnogi su i riknuli od toliko seksa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.

Koliko je seksa potrebno za sreću

Gotovo polovina bračnih parova ima seksualne odnose dva puta mesečno, pokazali su rezultati novog istraživanja naučnika sa Kinsli univerziteta u Americi.