Ove namirnice usporavaju starenje

Godine sa sobom ne nose samo naboranu kožu, već i umor i nemoć. Čini se da žene nekako brže stare od muškaraca i pre gube snagu, te doktori preporučuju da se što zdravije hrane kako bi što duže bile vitalne.
Naučnici tvrde da bi svaka žena u godinama trebalo da jede orahe, pomorandže, kruške, jabuke i zelenu salatu kako bi "pobedile" starost.
 
Istraživanja su pokazala da dve šake oraha nedeljno produžava život i da im efekat na organizam kao i četiri sata trčanja. Takođe, orasi smanjuju rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa. Orasi umanjuju stres, sprečavaju oboljevanje od Alchajmerove bolesti, raka dojke i prostate.
 
Isto tako, ukoliko jedete samo jednu jabuku dnevno, manje su šanse da ćete ići kod lekara.
 
"Istraživanja pokazuju da godine sa sobom donose i neke određene bolesti, poput dijabetesa i bolesti srca. Isto tako, istraživanja pokazuju da pojedine namirnice mogu umanjiti rizik od nastanka ovih bolesti. Pogotovo kod žena. Trebalo bi da jedu orahe i određene voćke, kako bi svoj organizam očuvale", kaže dr Frensin Grodstajn.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin