VIDEO: Policajac na Božić spasao dečaka iz zaleđenog jezera

Američki policajac Aron Tompson probio je led na smrznutom jezeru i skočio u pomoć osmogodišnjem dečaku na Božić.
Narednik Tompson dobio je poziv za intervenciju na jezeru u Nju Harmoniju u Juti, gde je dečak upao u ledenu vodu dok je hvatao svog psa. Žena je videla samo ruku dečaka kako viri iz leda. 
 
Tompson je na pres konferenciji prepričao kako je video dečaka da pluta ispod površine oko sedam metara od ivice jezera. 
 
Tompson je rekao novinarima da je, kako je hodao dalje, "led postao deblji i nije mogao da ga razbije rukama". 
 
"Zbog toga sam počeo da skačem gore - dolje kako bi se led razbio", objasnio je. Zatim je zaronio do dna kako bi procenio dubinu i hladnoću vode, nakon čega je počeo da traži mališana. "Na vrhovima prstiju, plutajući u vodi sve do vrata... pomerajući ruke gore dole, znao sam da ću se pre ili kasnije sudariti s njim, i to je tačno ono što se dogodilo. Kada sam video njegovo lice, izvukao sam mu glavu iznad vode i pozvao hitnu pomoć", rekao je hrabri policajac.
 
Dečak po imenu Džejson bio je u vodi oko 30 minuta, a kako je saopštila kancelarija šerifa okruga Vašington u sredu, dečak je trenutno u bolnici i oporavlja se.
 
Tompson je završio u bolnici zbog hipotermije i promrzlina. Iako ga kolege i zajednica slave kao heroja, kaže da priznanje zaslužuju i pripadnici hitne pomoći. 
 
  • Bravo

    28.12.2017 12:14
    Duboki naklon ovom coveku.
    Kad bi ovakvi ljudi bili vecina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin