Promenio pol kako bi ranije otišao u penziju?

Serđo Lazarevič iz grada Salta u Argentini još u maju prošle godine zatražio je promenu pola u zvaničnim dokumentima i počeo da koristi ime Serđa.
Promenio pol kako bi ranije otišao u penziju?
Foto: Pixabay
Promena je nedavno odobrena, ali se u međuvremenu pojavio njegov rođak, koji tvrdi da Serđone govori istinu, kako bi prevario penzioni sistem, piše Dejli mejl. 
 
Argentinski zakon omogućava ljudima promenu pola u dokumentima bez dokaza o hormonskoj terapiji ili hirurškoj intervenciji, piše Index. 
 
"On smatra da je nepravedno da mora da radi pet godina duže nego žene, samo zato što je muškarac. Ovo je planirao duže od tri godine, uz savete advokata", otkrio je njegov rođak. 
 
Serđa je za argentinske novine El Tribuno izjavila da njena odluka nema veze s penzijom. 
 
"Nisam dužna nikome da objašnjavam svoje motive", zaključila je. 
 
Vlasti u Salti tvrde da se Serđa još nije prijavila za penziju, i da će ako se prijavi, njen zahtev proslediti advokatima, koji će utvrditi da li je legitiman.
  • Shimmy

    02.04.2018 10:43
    Feminizam...
    Feminizam se oduvek lazno predstavlja kao borba za jednakost. Istinski borci za jednaka prava oba pola bi iz principa radili na tome da se ukine razlika medju uslovima za odlazak u penziju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin