Nemačka ukida zabranu simbola nacizma u video igricama

Video igrice u Nemačkoj od sada će moći da koriste simbole nacizma pod uslovom da njihovo prisustvo nije u propagandne svrhe, saopštilo je nemačko regulatorno telo.
Nemačka ukida zabranu simbola nacizma u video igricama
Foto: Pixabay
Do sada su video igrice za razliku od filmova i drugih proizvoda u kulturi, morale da poštuju zakon o zabrani isticanja simbola iz perioda nacizma.
 
Kukasti krst je u nekim video igricama kao što je "Call of Duty", ili "Wolfenstein II: The New Colossus" u nemačkoj verziji zamenjen trouglovima.
 
Regulatorno telo navelo je da ne planira globalno odobravanje nacističkih simbola već će od slučaja do slučaja davati saglasnost.
 
"Takvi simboli mogu da se koriste ako su u službi umetnosti, nauke ili istorije", dodalo je to nemačko telo navodeći da takav propis važi za filmove i druge proizvode.
 
Nemačka javnost je negodovala zbog cenzure nekih video igrica ili igrica sa izmenjenim simbolima, među kojima je i brisanje brkova Adolfa Hitlera.
  • Komsha

    10.08.2018 12:48
    Sporni simboli
    Meni ne smeta da tamanim svabe, ali je lepse kada imaju oznake...
  • Niko bitan

    10.08.2018 12:33
    @Piško
    Nažalost....
  • Piško

    09.08.2018 22:55
    ...
    U Novom Sadu možeš da staviš kukaču na ruku i studiraš istoriju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin