Napravili kalendar sa 365 stidnica da razbiju tabu o ženskim genitalijama

Nemački aktivisti objavili su kalendar s 365 stidnica u nastojanju da razbiju tabu o ženskim genitalijama.
Napravili kalendar sa 365 stidnica da razbiju tabu o ženskim genitalijama
Foto: Pixabay
"Smatramo se prosvećenim društvom, a o stidnicama ne znamo gotovo ništa", rekla je Indra Kuenster, jedna od aktivistkinja iza projekta "Vulvaversity". 
 
Cilj kalendara štampanog u formatu A5 s posebnom stidnicom za svaki od 365 dana u 2021. godini je da prikaže kako različite mogu biti ženske genitalije i na taj način se boriti protiv lažnih standarda, objasnila je Kunster.
 
 
Svaka stranica kalendara može se otcepiti i koristiti kao papir za beleške za, na primer, odlazak u kupovinu, rekla je Kunstner. 
 
Fotografije su snimljene u nekoliko desetina sesija, a mnogi modeli odazvali su se pozivu na društvenim mrežama. 
 
 
Stidnica se stigmatizuje vekovima, a mnoge se žene zaista stide kako im izgledaju genitalije, što se aktivisti nadaju da će ovaj kalendar promeniti. 
 
Pošto je izdanje za 2021. već rasprodato, isti projekat se planira i za 2022. godinu. 
  • Zoki

    04.12.2020 13:34
    Stidnice
    Zašto da ne... ne treba se stideti. Iako mogu biti različitog izgleda pravim i neiskompleksiranim muškarcima su privlačne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin