FOTO: Najstariji hotel na svetu radi više od 1.300 godina

Smešten među brojnim termalnim izvorima u planinama Kjoto, tradicionalno uređeni Nišijama Onsen Keiunkan u Jamanašiju u Japanu, priznat je kao najstarija gostionica/hotel na svetu.

Neki čak tvrde da je ovo možda i najstariji poslovni objekat na svetu koji neprestano posluje.

Ovaj hotel radi više od hiljadu godina, a ugostio je sve vrste posetilaca – od drevnih samuraja, pa sve do modernih turista.

Izvorno osnovan 705. godine, tradicionalni "Onsen" ili "termalni izvor" je ideja pomoćnika sina vladajućeg cara.

Prirodni termalni izvori u području su bili idealni za opuštanje i lečenje vojnika i visokih zvaničnika, među kojima su bili brojni samuraji i poznati Šoguni, feudalne vojskovođe u Japanu koje su ponekad imale veća ovlašćenja i od samog cara.

Od trenutka kada je osnovan, Keiunkan Onsen se prenosio s kolena na koleno u izvornoj porodici. Do današnjeg dana hotelom su upravljale 52 generacije, a svaka od njih je dodatno uređivala prostor i modernizovala ga u skladu sa epohom u kojom su živeli.

Danas je hotel znatno veći nego što je bio pre 1.300 godina, ali izgled i atmosfera su ostali iznenađujuće nepromenjeni. Uprkos modernim sadržajima, jednostavan, smirujući dizajn prostora i prirodnog okruženja stvaraju osećaj u posetiocima kao da se nalaze u drevnom Japanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja