Najbolji muzički festivali u 2011.

Danas su muzički festivali ozbiljan biznis, a Exit je najbolji primer. Ostali festivali vredni pažnje su Benicassim u Španiji, Roskilde u Danskoj, Pukkelpop u Belgiji...

Danas su muzički festivali ozbiljan biznis, a Exit je najbolji primer. Ostali festivali vredni pažnje su Benicassim u Španiji, Roskilde u Danskoj, Pukkelpop u Belgiji.

Exit Najbolji muzički festival u Evropi od 7. do 10 jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Line-Up 2011 Jamiroquai, Grinderman, Portishead, Arcade Fire, Underworld, Beirut, Joris Voorn, Joachim Garraud, Fedde Le Grand, Tiga, James Zabiela, i mnogi drugi.

Essaouira Gnaoua Music Festival
: od 23. do 26. juna; Essaouira, Maroko
Essaouira Music Festival se održava u živopisnom luckom gradu Esauira na južnoj obali Maroka. Ovde dolaze najbolja lokalna i medunarodna imena world muzike, a festival ima krajnje opuštenu atmosferu. Od žanrova prisutni su world music, folk i jazz.

Roskilde: od 30 juna. do 3. jula; Kopenhagen, Danska
Festival Roskilde se održava još od 1971. godine, i jedan je od najstarijih u Evropi. Muzicki gledano, ovde cete cuti žešcu muziku nego bilo gde u Evropi.

Oxegen Festival: od 7. do 10. jula; Punchestown, Irska
Oxegen ima kultni status u Irskoj. Na ovu trodnevnu žurku redovno dolazi i do 80.000 ljudi. Line-Up 2011

Benicassim: od 14. do 17. jula; Benicassim, Španija
Jul na obali Costa de Azahar zna da bude baš vruć, a delirijum je jači dok traje Benicassim, kada na hiljade ljudi sjuri u ovaj mali grad, podigne šatore i krene u non-stop žurke.

The Big Chill: od 4. do 7. avgusta; Eastnor, Engleska
The Big Chill nije samo jedan od najboljih evropskih letnjih muzickih festivala koji se održava na obalama Britanije, vec je i najbolji za roditelje s decom – poseban deo kampa je namenjen porodicama, a postoji cak i igralište.

Pukkelpop: od 18. do 20. avgusta; Hasselt, Belgija
Pukkelpop je jedan od najpristupacnijih festivala, a cuven je po izvodacima najrazlicitijih muzickih žanrova - rock, pop, punk, dance, electronic i metal. Za 110 € dobicete kartu za sve dane, mesto u kampu, kao i voznu kartu iz bilo kog mesta u Belgiji.

The Garden festival Petrcane: od 6. jula do 13. jula; Petrcane, Hrvatska
Možda najopušteniji od svih muzickih festivala u Evropi održava se u selu Petrcane na Jadranskom moru.  Glavna atrakcija festivala je bina atraktivno smeštena na samoj plaži.

  • Stari grad

    02.04.2011 18:54
    Šta ostali festivali nemaju Line-up?
  • Vladan

    31.03.2011 21:58
    Hvala ali ne idem na EXIT vise. Preskupi su a uvaljuju nam neke leve izvodjace..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja